• Intervention Records QUINCY JONES - THE DUDE

QUINCY JONES - THE DUDE

Hybrid-SACD - IR-SCD 18
Artikelnummer:
9301611
Levertijd:
Levertijd 2 tot 5 werkdagen
Reviews:
€42,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): IR-SCD 18
UPS/EAN/JAN: 0707129301611
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 24.6.2022
Label: Intervention Records

QUINCY JONES - THE DUDE

TITLE

1. Ai No Corrida
2. The Dude
3. Just Once
4. Betcha Wouldn't Hurt Me
5. Something Special
6. Razzamatazz
7. One Hundred Ways
8. Velas
9. Turn on the Action

De legendarische componist, producer en uitvoerder Quincy Jones veranderde het gezicht van de popmuziek in het begin van de jaren 1980. Hij bracht zijn album "The Dude" uit tussen de productie van Michael Jackson's baanbrekende album "Off the Wall" uit 1979 en het monsterlijke vervolg "Thriller" uit 1982, het bestverkochte non-compilatiealbum aller tijden, en het was een enorm succes.

Voor de opnames stelde Jones een indrukwekkende line-up samen van 's werelds grootste artiesten uit de jaren '70 en '80 in de studio, waaronder Stevie Wonder, Herbie Hancock, Michael Jackson, James Ingram, Patti Austin en vele anderen. Drie singles van het album belandden in de Amerikaanse Top 40, waaronder de hits "Just Once" en "One Hundred Ways."

"The Dude" werd genomineerd voor 12 Grammy Awards en won in de categorieën "Best Instrumental Arrangement" en "Best R&B Performance by a Duo or Group with Vocals." James Ingram's vocale prestaties leverden hem drie Grammy-nominaties op en een prijs voor Best Male R&B Vocal Performance.

Deze geremasterde versie van het album kon alleen worden uitgebracht dankzij een vrijgevige geste van Marshall Blonstein. Marshall had al een remaster laten doen door Kevin Gray voor zijn label Audio Fidelity, maar kon het zelf niet uitbrengen voordat Audio Fidelity in 2018 zijn deuren sloot. Via bemiddeling van Kevin Gray stelde Marshall de gemasterde DSD-bestanden beschikbaar aan Intervention Records.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen