• Analogphonic RACHAEL YAMAGATA – HEARTACHE MOON

RACHAEL YAMAGATA – HEARTACHE MOON

180g Vinyl, LP - S40691P
Artikelnummer:
1146912
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€65,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): S40691P
UPS/EAN/JAN: 8803581146912
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 13.1.2023
Label: Analogphonic

RACHAEL YAMAGATA – HEARTACHE MOON

TITLE

1. Break Apart
2. Do You Really Want To Hurt Me
3. Even So (Acoustic)
4. Dealbreaker
5. I'm Not In Love
6. You Won't Let Me
7. Falling In Love Again
8. I'm Going Back

"Heartache Moon" is een compilatiealbum van de Amerikaanse singer-songwriter Rachael Yamagata, uitgebracht door het platenlabel Frankenfisch Records in 2022. Na haar eerste muzikale stappen met de band Bumpus in Chicago, waagde Yamagata zich aan een solocarrière aan het begin van het nieuwe millennium. Beïnvloed door de muziek van haar ouders - Carol King, Roberta Flack, James Taylor - en gezegend met een rokerige stem, ontwikkelde ze een stijl tussen rock, pop en jazz die doet denken aan haar collega's Alicia Keys en Norah Jones. De nummers van de indie-muzikant zijn te horen geweest in series als "Wilsberg", "Grey's Anatomy" en "How I Met Your Mother".

Over "Heartache Moon" schrijft ze zelf: "Dit album is mijn eigen privé-tijdcapsule van diepste emoties. De nummers beslaan meerdere albums en bevatten enkele nooit uitgebrachte parels - allemaal vastleggend wat mooi is aan gebroken zijn. Het is de diepe duik in verlangen en pijn waar we ons toe durven te zetten, waardoor we de zwaarte ervan kunnen loslaten. Ik heb altijd troost gevonden in het interpreteren van pijn. Teksten kunnen ons een kaart geven van wat heeft geprobeerd ons van ons pad te brengen, zodat we eindelijk een licht kunnen schijnen op de donkerste hoeken en er doorheen kunnen gaan. Deze nummers zijn een soort tonic voor het gehavende hart; een glimp van licht voor de duisternis - de 'Heartache Moon'."

"Er is die stem die een avond in een rokerige bar oproept, waarin ze de ene duet na de andere zingt met een denkbeeldige Janis Joplin." - laut.de

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen