• FIM RAY BROWN - SOME OF MY BEST FRIENDS ARE... SINGERS

RAY BROWN - SOME OF MY BEST FRIENDS ARE... SINGERS

Ultra HD CD - LIM UHD 078
Artikelnummer:
3005054
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€45,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UHD 078
UPS/EAN/JAN: 4892843005054
Aantal Discs: 1
Format: Ultra HD CD
Publicatiedatum: 6.17.2014
Label: FIM

RAY BROWN - SOME OF MY BEST FRIENDS ARE... SINGERS

TITLE

1. More Than You Know – Dee Dee Bridgewater
2. I Thought About You – Diana Krall
3. Poor Butterfly – Etta Jones
4. But Beautiful – Nancy King
5. Skylark – Kevin Mahogany
6. Little Boy – Diana Krall
7. At Long Last Love – Marlena Shaw
8. Cherokee – Dee Dee Bridgewater
9. (There Is) No Greater Love – Etta Jones
10. Imagination – Marlena Shaw
11. The Party’s Over – Kevin Mahogany
12. Perfect Blues – Nancy King

Wat doet een bassist als hij een album als leider opneemt? Hij speelt zeker niet een uur lang bas-solo's! Ray Brown bracht snel een serie uit met de titel "Some of My Best Friends Are…". Het album "Singers" uit 1998 is - na pianisten en saxofonisten - de derde in de reeks en brengt zes uitstekende zangeressen en zangers samen op één cd. Diana Krall, Etta Jones, Dee Dee Bridgewater, Marlena Shaw, Nancy King en Kevin Mahogany maken Some of My Best Friends Are… Singers tot een waar juweel.

Ultra-HD 32-Bit Mastering & PureFlection

Dit masteringformaat is ontwikkeld door FIM en Five/Four Productions. Five/Four Productions bestaat uit het voormalige productieteam van Telarc, dat de beste geluidskwaliteit wenste te leveren zonder rekening te houden met kwalitatief inferieure apparatuur. Het team van Five/Four Productions kan terugkijken op 16 Grammy's en talloze andere onderscheidingen.

Het wordt opnieuw gedigitaliseerd met een woordlengte van 32 bit en een bemonsteringsfrequentie die is aangepast aan het bronmateriaal. Indien mogelijk wordt er met 192 KHz gewerkt, maar bij sommige materialen zijn lagere bemonsteringsfrequenties qua geluidskwaliteit voordelig. De Ultra-HD 32-Bit producties kunnen op elke cd-speler in uitstekende geluidskwaliteit worden afgespeeld.

De term PureFlection verwijst naar de nieuwe manier van het produceren van het glasmaster voor de nieuwste FIM-producties. Dit wordt namelijk niet gemaakt als onderdeel van de normale productie in de perserij, maar door een specialist op een speciaal gemodificeerde machine om Blu-Ray glasmasters te snijden. Voorafgaand aan de productie van de cd's wordt de kwaliteit van het glasmaster gecontroleerd en het testprotocol van deze test is opgenomen in de nieuwe boekjes. Het resultaat is aanzienlijk lagere jitterwaarden en ook lagere foutenwaarden dan bij gebruikelijke industriële producties, en het resulterende geluidsbeeld heeft in tegenstelling tot veel moderne producties een organische uitstraling.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen