• Analogue Productions ROGER WATERS - AMUSED TO DEATH

ROGER WATERS - AMUSED TO DEATH

Hybrid-Multichannel-SACD - CAPP 468761 SA
Artikelnummer:
4788429
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€49,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): CAPP 468761 SA
UPS/EAN/JAN: 887654788429
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid Multichannel SACD
Publicatiedatum: 24.7.2015
Label: Analogue Productions

ROGER WATERS - AMUSED TO DEATH

TITEL

1. The Ballad of Bill Hubbard
2. What God Wants, Part I
3. Perfect Sense, Part I
4. Perfect Sense, Part II
5. The Bravery of Being Out of Range
6. Late Home Tonight, Part I
7. Late Home Tonight, Part II
8. Too Much Rope
9. What God Wants, Part II
10. What God Wants, Part III
11. Watching TV (featuring Don Henley)
12. Three Wishes
13. It's A Miracle
14. Amused To Death (feat. Rita Coolidge)

Amused To Death is een album van 23 jaar oud dat niet actueler zou kunnen zijn. Roger Waters' portret van een samenleving die slaaf is geworden van televisieschermen, werd in 2015 uitgebracht in een geremasterde versie met nieuw artwork. Verantwoordelijk voor de herwerking van de originele opnames was James Guthrie, die ook de oorspronkelijke release mixte en sinds het Pink Floyd-album The Wall met Waters samenwerkte. Aangezien Amused To Death gedurende bijna vijf jaar en op drie verschillende formaten werd opgenomen, was het verzamelen van de mastertapes geen gemakkelijke taak. Guthrie reisde naar Londen - en vond daar honderden tapes met verschillende opnames van dezelfde nummers in verschillende formaten. De herculische taak was dus om het album eerst opnieuw op te bouwen, om vervolgens aan de eigenlijke taak te beginnen - het remasteren van de 5.1 surround- en stereo-mixes.

Maar de inspanningen waren de moeite waard. Amused To Death is een conceptueel en muzikaal zeer sterk album, waarvoor Waters en zijn co-producer Patrick Leonard ook uitstekende muzikanten hebben samengebracht. Uitzonderlijke gitarist Jeff Beck is betrokken bij acht nummers, Don Henley zingt op "Watching TV", Rita Coolidge op "Amused to Death" en soulzangeres P.P. Arnold op "Perfect Sense Part I / Part II". Het album bracht Waters ook weer samen met componist Michael Kamen, die de orkestarrangementen verzorgde voor "Too Much Rope" en "What God Wants, Part III".

Het artwork van de hoes voor de editie uit 2015 werd verzorgd door Sean Evans, de creatief directeur van de 'The Wall Live'-tour van 2010-2013. In plaats van een gorilla zit er in de nieuwe versie een jongen voor een gigantisch televisiescherm. Waters zegt hier zelf over: "Op de manier waarop we jonge mensen opvoeden, vrees ik dat we onze samenleving aanmoedigen om zich nog meer dood te amuseren dan ooit tevoren. Wat als we het geld dat we besteden aan wapenproductie, zouden gebruiken voor onderwijs? Wat als kinderen worden aangemoedigd om zich voor te bereiden op volwassenheid waarin ze onbevooroordeeld nadenken over zaken en geïnteresseerd zijn in mensenrechten, in plaats van alleen maar consumenten en producenten te worden? Kun je je voorstellen hoe onze wereld er dan uit zou zien?"

Amused To Death is een album dat nauw luisteren verdient, zowel vanwege de geluidskwaliteit als vanwege de inhoud. Het werpt een blik op een samenleving die geobsedeerd is door entertainment en behandelt onderwerpen die in de afgelopen twee decennia alleen maar complexer en urgenter zijn geworden. In 2015 is televisie slechts één optie in een eindeloze reeks afleidingen die altijd en overal tot onze beschikking staan. Maar met onze ogen gefixeerd op schermen kunnen we de crises en onrechtvaardigheden van de echte wereld snel uit het oog verliezen.

De multikanaal-hybride SACD met 5.1 surround- en stereosporen wordt uitgebracht in een hoogformaat digibook in een beperkte oplage.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen