• ORG ROSEMARY CLOONEY & PEREZ PRADO - A TOUCH OF TABASCO

ROSEMARY CLOONEY & PEREZ PRADO - A TOUCH OF TABASCO

180g Vinyl, Doppel-LP - ORG 132
Artikelnummer:
2002329
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€99,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): ORG 132
UPS/EAN/JAN: 0858492002329
Aantal Lp’s: 2
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 3.12.2012
Label: ORG

ROSEMARY CLOONEY & PEREZ PRADO - A TOUCH OF TABASCO

TITLE

1. Corazon de Melon
2. Like A Woman
3. I Only Have Eyes For You
4. Magic is the Moonlight
5. In a Little Spanish Town
6. Sway (Quien Sera)
7. Mack the Knife
8. Bali Ha'i
9. You Do Something To Me
10. Cu-Cu-Rru-Cu-Cu Paloma
11. I Got Plenty O' Nuttin'
12. Adios

Wat op papier in eerste instantie klinkt als een eigenaardige combinatie, blijkt bij het eerste beluisteren precies het tegenovergestelde te zijn. De populaire Amerikaanse zangeres Rosemary Clooney en de Cubaanse percussionist en bandleider Pérez Prado namen in 1959 A Touch of Tabasco op, een levendig en kleurrijk album dat zijn gelijke niet kent. Het combineert Clooney's lieflijke en zachte stem met de Latin-arrangementen van Mambo-koning Prado.

De oorspronkelijke persing van RCA Victor was helemaal bij de tijd en werd behandeld met het antistatische middel 317X (genaamd "Miracel Surface"). Dus zelfs toen waren er al de eerste audiophile benaderingen voor dit album. De liner notes voor het "ultramoderne" album werden geschreven door regisseur José Ferrer, de echtgenoot van Clooney, die ook met haar de juiste uitspraak van de liedjes instudeerde. De hoes bevatte ook meteen een aanbeveling voor de juiste platenspeler, want de fijnste opnamen verdienden de beste "fonograaf", de RCA Victor Stereo High Fidelity "Victrola".

Een geweldige muzikale getuigenis uit de late jaren 50 die uitnodigt om mee te deinen en gewoon plezier te hebben. Gemastered door Bernie Grundman voor ORG van de originele analoge mastertapes, geperst bij RTI, wordt A Touch of Tabasco uitgebracht als een 45-toeren dubbel-180g-vinylalbum in een klaphoes met doorlopend serienummer. Beperkt tot 2.500 exemplaren.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen