• Pure Pleasure SHAMEK FARRAH - FIRST IMPRESSIONS

SHAMEK FARRAH - FIRST IMPRESSIONS

180g Vinyl, LP - PPAN-SES-7412
Artikelnummer:
9622728
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€35,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): PPAN-SES-7412
UPS/EAN/JAN: 5060149622728
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 9.3.2018
Label: Pure Pleasure

SHAMEK FARRAH - FIRST IMPRESSIONS

TITLE

1. Meterologicly Tuned
2. Watch What Happens Now
3. Umoja Suite
4. First Impressions

Voor een label dat niet lang heeft bestaan, heeft Strata East dezelfde soort naamsbekendheid bereikt als Impulse! of Blue Note. Met andere woorden, als je een plaat van het label kocht, wist je wat je kon verwachten, zelfs als je de namen op de hoes niet kende. Dit is geen uitzondering. Wie is Shamek Farrah? Wie weet het? Wie maakt het uit?

Het gaat om de muziek. Dit is de standaard spiritueel intense nieuwe jazz die men verwacht van het label, doordrenkt met enkele Oosterse invloeden, maar altijd met oor voor de straat. Muzikanten namen destijds hun rol als leiders en woordvoerders zeer serieus. Deze zeer volwassen verklaring van een groep zeer serieuze mannen is daarop geen uitzondering. Wat echter een gemiddelde, vergetelijke sessie zou kunnen zijn, wordt gered door de voortstuwende kracht van Milton Suggs' bas. Hij voegt de vuur en de drive toe die de boel interessant houdt en voorkomt dat de muziek in een cirkelvormige spirituele moeras belandt.

Voor fans van het geluid of het label kan dit van harte worden aanbevolen.

Shamek Farrah (as); Norman Person (tp); Sonelius Smith (p); Milton Suggs (b); Ron Warwell (dr); Kenny Harper (perc); Calvert 'Bo' Satter-White (cga)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen