• Analogue Productions SHELLY MANNE - 2 3 4

SHELLY MANNE - 2 3 4

Hybrid-SACD - CIPJ 20 SA
Artikelnummer:
8002069
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

SHELLY MANNE - 2 3 4

TITLE

1. Take the 'A' Train 
2. The Sicks Of Us 
3. Slowly 
4. Lean On Me 
5. Cherokee 
6. Me And Some Drums

Drummer Shelly Manne speelde eigenlijk niet voor het Impulse-label, dat deze opnames van 5 en 8 februari 1962 uitbracht, maar was speciaal voor deze opname geleend van het label Contemporary. De West Coast jazzmuzikant vloog naar New York om op te nemen als een duo, trio of kwartet, vandaar ook de naam van het album. Het werkelijke verkoopargument was echter de samenwerking van Coleman Hawkins en Shelly Manne op een album.

Op "Me and Some Drums" spelen alleen Shelly Manne op drums en Coleman Hawkins op tenorsaxofoon. Bij "Lean on Me" en "Sicks of Us" vormen ze een trio met Eddie Costa op piano en vibrafoon en George Duvivier op bas. Bij "Take the A Train", "Slowly" en "Cherokee" keert Coleman Hawkins terug op tenorsaxofoon en neemt Hank Jones de plaats in op piano. Muzikaal gezien is vooral opmerkelijk dat de groep bij "Take the A Train" en "Cherokee" met verschillende tempi werkt.

Deze opname is onderdeel van een reeks heruitgaven van het legendarische Impulse-label. Onder leiding van masteringprofessional Kevin Gray worden de analoge mastertapes opnieuw bewerkt bij AcoustTech in Californië en worden ze uitgebracht als hybride SACD. De geluidskwaliteit van deze herwerkte versies overtreft zelfs de originele lp's uit de jaren 60 op de cd-track en is duidelijk superieur aan eerdere digitalisaties.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen