• MFSL SISTERS OF MERCY - FIRST AND LAST AND ALWAYS

SISTERS OF MERCY - FIRST AND LAST AND ALWAYS

140g Vinyl, LP - MOFI 1-006
Artikelnummer:
7100069
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€45,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): MOFI 1-006
UPS/EAN/JAN: 821797100069
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 12.5.2011
Label: MFSL

SISTERS OF MERCY - FIRST AND LAST AND ALWAYS

TITLE

1. Black Planet
2. Walk Away
3. No Time to Cry
4. A Rock and a Hard Place
5. Marian
6. First and Last and Always
7. Possession
8. Nine While Nine
9. Amphetamine Logic
10. Some Kind of Stranger

Het album uit 1985 van Sisters of Mercy zou de standaard worden waaraan alle latere gothic rock-albums zich moeten meten. Het duistere psychedelische rockgeluid, begeleid door de grafstem van Andrew Eldritch en een drummachine die op een onheilspellende manier een eigen leven begon, was baanbrekend voor een hele generatie gothic rock bands en behoort nog steeds tot het standaard repertoire van elke gothic party. Voor de band zelf was het succes van het album echter niet gunstig en deze ging al snel na de release uit elkaar.

De legende gaat dat Eldritch tijdens de opnames zo zwaar onder invloed van drugs was, dat hij tegen muren opliep en de opnames meerdere malen moesten worden afgebroken. Opvallend genoeg is het MFSL Re-Issue van het album echter zeer geslaagd. Terwijl de duisternis van de muziek door de nu nog diepere bassen intens onder de huid kruipt, stralen fijne details in de keyboards als nooit tevoren. Zelfs de Duitse tekstregels op Marian worden plotseling begrijpelijker.

Mobile Fidelity Sound Lab Silver Label

Sinds begin 2011 brengt MFSL onder de productnaam Silver Label een nieuwe serie LP's uit. Deze worden bij Mobile Fidelity opnieuw gemasterd en gesneden op de door Tim de Paravicini ontworpen mastering-ketting en geperst op 140g vinyl bij RTI in Los Angeles. De verpakking voldoet aan dezelfde hoge eisen als de bekende Original Master Recording-serie, met een gevoerde rijstpapieren binnenvoering, een beschermende tussenhoes en een doorlopend serienummer op de buitenhoes. Mobile Fidelity plant ook een aantal experimentele releases in deze serie en is bereid genoegen te nemen met een kopie van de masterband als het origineel niet beschikbaar is. Alle LP's worden uitgebracht als Limited Edition en zullen waarschijnlijk zeer gewilde verzamelobjecten worden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen