• Pure Pleasure STAN GETZ FEATURING JOAO GILBERTO - THE BEST OF TWO WORLDS

STAN GETZ FEATURING JOAO GILBERTO - THE BEST OF TWO WORLDS

180g Vinyl, LP - PPAN-PC-33703
Artikelnummer:
9620281
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€35,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): PPAN-PC-33703
UPS/EAN/JAN: 5060149620281
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 19.5.2006
Label: Pure Pleasure

STAN GETZ FEATURING JOAO GILBERTO - THE BEST OF TWO WORLDS

TITLE

1. Double Rainbow
2. Aguas de Março
3. Ligia
4. Falsa Bahiana
5. Retrato en Branco e Prieto
6. Izaura
7. Eu Vim da Bahia
8. Joao Marcello
9. E Preciso Perdoar
10. Just One Of Those Things

Dit album uit 1976 van saxofonist Stan Getz is een reünie met Joao Gilberto, de geweldige gitarist en zanger uit Brazilië, en de muziek van Antonio Carlos Jobim (of Tom Jobim), gebaseerd op de elegante arrangementen van Oscar Carlos Neves. Het trio Getz / Gilberto / Jobim veranderde de muziek in de vroege jaren 60 met de Getz / Gilberto-albums, en met Neves kwam bijna hetzelfde. Dit album kreeg echter niet de aandacht die het verdiende. Het viertal werd bijgestaan ​​in hun uitvoering van moderne bossa nova en samba's door drummers Billy Hart en Grady Tate, percussionisten Airto, Ray Armando en Ruben Bassini, bassist Steve Swallow, pianist Albert Dailey en zanger Heliosoa Buarque de Hollanda als vervanger van Astrud Gilberto - die niet was uitgenodigd voor de sessies en waarschijnlijk toch zou hebben geweigerd.

Jobim, wiens composities een zodanig niveau van verfijning hadden bereikt dat hij eenvoudigweg onaantastbaar was, had besloten om zijn teksten in het Engels te schrijven (zoals ook songwriter Gene Lees deed) - en dit is wat dit album echt charmant maakt. Dit was niet natuurlijk voor Jobim, noch kwam het gemakkelijk voor hem, maar het klinkt alsof het dat wel deed. Jobim's poëzie in nummers als "Waters of March", begeleid door Getz's weelderig romantische saxofoongeluid en Gilberto's sentimentele nylon-snarige gitaar, is zo sensueel dat het hitte en broeierigheid uitstraalt. Elders, in de Lees / Jobim co-compositie "Double Rainbow", bijvoorbeeld, verschuiven Gilberto's vocalen de zachte bossa nova naar het centrum van de Amerikaanse jazzfrasering, waardoor een brug wordt opgericht die zo licht en behendig is dat deze nooit meer ongedaan kan worden gemaakt. Maar er is ook vurige samba, "Falsa Bahiana" glijdt en fladdert langs de 6/8 maatstreep en sleept zichzelf op in duetten tijdens de solo's. Al met al is dit album een van de beste die Getz ooit heeft opgenomen, het behoort tot zijn beste werk en is zonder twijfel vergelijkbaar met zijn eerdere projecten met Jobim en Gilberto.

Stan Getz (ts); Joao Gilberto (voc, g); Oscar Castro Neves (arr, g); Heloisa (Miucha) Buarque de Hollanda (voc); Albert Dailey (p); Steve Swallow (b); Grady Tate (dr); Airto Moreira, Ruben Bassini (perc), en anderen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen