• Pure Pleasure STANLEY TURRENTINE - SUGAR

STANLEY TURRENTINE - SUGAR

180g Vinyl, LP - PPAN-CTI-6005
Artikelnummer:
9620830
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€35,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): PPAN-CTI-6005
UPS/EAN/JAN: 5060149620830
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 11.5.2009
Label: Pure Pleasure

STANLEY TURRENTINE - SUGAR

TITLE

1. Sugar
2. Sunshine Alley
3. Impressions
4. Gibraltar

De heruitgave is gearriveerd. Dit is de zin die op het label van "Sugar" staat, het album van Stanley Turrentine uit 1970. De plaat past perfect in het labelgeluid van CTI Records, maar onderscheidt zich toch van deze categorie. Stanley Turrentine, een veteraan in de souljazz sinds de jaren '50, wordt begeleid door de crème de la crème van de groovescene, waaronder gitarist George Benson, Lonnie Liston Smith op elektrische piano, trompettist Freddie Hubbard, bassist Ron Carter, organist Butch Cornell en Billy Kaye op drums.

Het titelstuk is een meesterwerk van soulblues met een swingende offbeat. De ritmesectie blijft mooi in de flow met kwarten en achtsten, terwijl Benson, Hubbard en Turrentine langzaam beginnen en tempo en tempo verhogen tot het hoogtepunt - vooral in Hubbards solo. Bij Butch Cornells "Sunshine Alley" is de orgel en de dubbele noten van Kaye de drijvende kracht. Turrentine en Hubbard nemen de melodie over en improviseren meesterlijk. Het laatste stuk is de grote verrassing. Turrentine voelt diep in zijn saxofoon en produceert een prachtig legato op zijn instrument.

Als er jazzfans zijn die geïnteresseerd zijn in Turrentine na zijn tijd bij Blue Note, en dat zouden ze moeten zijn, dan zorgt deze LP voor de grootste voldoening. De plaat is een must-have voor elke serieuze jazzcollectie en het bewijs dat Stanley Turrentine ook in de jaren '70 nog steeds een begenadigd saxofonist was.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen