• Analogue Productions STEELY DAN - PRETZEL LOGIC

STEELY DAN - PRETZEL LOGIC

180g Vinyl, Double LP - AUHQR 0011-45
Artikelnummer:
8114571
Levertijd:
Levertijd 2 tot 5 werkdagen
Reviews:
€269,00
Incl. btw

STEELY DAN - PRETZEL LOGIC

TITLE

1. Rikki Don't Lose That Number
2. Night By Night
3. Any Major Dude Will Tell You
4. Barrytown
5. East St. Louis Toodle-Oo
6. Parker's Band
7. Through With Buzz
8. Pretzel Logic
9. With A Gun
10. Charlie Freak
11. Monkey In Your Soul

Het derde studioalbum van Steely Dan, "Pretzel Logic," bevatte de grootste pophit uit hun carrière, "Rikki Don't Lose That Number," en bracht de band weer op de radio. Becker en Fagen nodigden vooraanstaande muzikanten uit Los Angeles uit in de studio voor de opnames, maar lieten hen alleen af en toe overdubs opnemen. Drummer Jim Hodder kreeg een rol als achtergrondzanger en werd op zijn instrument vervangen door Jim Gordon en Jeff Porcaro.

De nummers op "Pretzel Logic" zijn korter dan op zijn voorganger, "Countdown to Ecstasy." Steely Dan beschouwde dit als de poging van de band om volledige muzikale verklaringen te maken binnen het drie minuten durende popliedjesformaat. Qua inhoud gaat het allemaal over nostalgie, verloren liefde en worstelen in creatieve processen. Een van de onderscheidende kenmerken van "Pretzel Logic" is het gebruik van ongebruikelijke akkoordprogressies en onverwachte muzikale wendingen. De complexe arrangementen van het hele album laten de muzikale vaardigheid van de band zien.

De heruitgave van het album als een Ultra High Quality Record met 45 toeren, geperst op transparant 200 grams vinyl, is geproduceerd met oog voor detail. De LP is gemastered door de audio-engineeringlegende Bernie Grundman. De release is beperkt tot 20.000 genummerde exemplaren.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen