• MFSL STEVIE RAY VAUGHAN - TEXAS FLOOD

STEVIE RAY VAUGHAN - TEXAS FLOOD

Hybrid-SACD - UDSACD 2074
Artikelnummer:
7207461
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€40,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UDSACD 2074
UPS/EAN/JAN: 821797207461
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 14.1.2011
Label: MFSL

STEVIE RAY VAUGHAN - TEXAS FLOOD

TITLE

1. Love Struck Baby
2. Pride And Joy
3. Texas Flood
4. Tell Me
5. Testify
6. Rude Mood
7. Mary Had A Little Lamb
8. Dirty Pool
9. I'm Cryin'
10. Lenny

Deze eerder stopgezette publicatie heeft nu vanwege de bestaande vraag een laatste herdruk gekend.

Stevie Ray Vaughan en zijn band Double Trouble waren de oorzaak van de blues-revival van begin jaren 80. Na de blues in de jaren 70 in de Verenigde Staten een schimmig bestaan had geleid en de verkoopcijfers ver achterbleven bij die van andere genres, veranderde Texas Flood alles. In het jaar van de release, 1983, steeg het album naar nummer 38 in de Billboard Charts en bleef het meer dan zes maanden genoteerd staan.

Stevie Ray Vaughan had in de studio eigenlijk alleen maar gespeeld wat hij in de jaren ervoor in Texaanse clubs had gespeeld. Zijn gitaarwerk op het David Bowie-album Let's Dance had hem een paar maanden eerder ook bij een breder publiek bekend gemaakt, dat nu gretig wachtte op meer virtuoos gitaarwerk en precies dat te horen krijgt.

Het MFSL Re-Mastering is gebaseerd op het donkere geluid van het masterband en geluidstechnicus Shawn R. Britton heeft niet de verleiding kunnen weerstaan om kunstmatige hoogtepunten over de opname te leggen. We beleven de blues duister en dynamisch, precies zoals die in 1982 werd opgenomen in de Down Town Studios. De MFSL Re-Issue verschijnt als Hybrid-SACD met een extra booklet.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen