• MFSL THE B-52'S - COSMIC THING

THE B-52'S - COSMIC THING

140g Vinyl, LP - MOFI 1-023
Artikelnummer:
7100236
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€45,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): MOFI 1-023
UPS/EAN/JAN: 821797100236
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 12.12.2012
Label: MFSL

THE B-52'S - COSMIC THING

TITEL

1. Cosmic Thing
2. Dry Country
3. Deadbeat Club
4. Love Shack
5. Junebug
6. Roam
7. Bushfire
8. Channel Z
9. Topaz
10. Follow Your Bliss

De B-52s werden opgericht als studentenband en danken hun naam aan het extreem hoog opgestoken haar van Cindy Wilson en Kate Pierson, dat opvallend veel gelijkenis vertoonde met de neus van het gelijknamige vliegtuig. Het album Cosmic Thing uit 1989 was het grootste commerciële succes van de band - en tevens hun comebackalbum na de dood van bandlid Ricky Wilson. De hits Cosmic Thing, Love Shack en Roam worden tot op de dag van vandaag gedraaid.

Muziekcritici zijn het er echter over eens dat Deadbeat Club, een ongewoon reflecterend nummer voor een dansalbum, het belangrijkste nummer op dit album is. De B-52s hebben nooit beweerd dat ze geweldige muziek maken en ook Cosmic Thing staat niet bekend om zijn uitstekende arrangementen, maar om zijn vermogen om een goede sfeer te creëren en zelfs de meest vermoeide clubbezoeker op de dansvloer te krijgen.

De MFSL Re-Issue wordt uitgebracht in een gatefold hoes met ingedrukte teksten en heeft een geluidskwaliteit die de originele release nooit benaderde. Open, luchtig en tegelijkertijd met een droge bas, is dit een feest voor elk audiosysteem.

Mobile Fidelity Sound Lab Silver Label

Onder de productnaam Silver Label brengt MFSL sinds begin 2011 een nieuwe serie LP's uit. Deze worden bij Mobile Fidelity op het masteringproces ontworpen door Tim de Paravicini, opnieuw gemasterd en gesneden, en op 140g vinyl geperst bij RTI in Los Angeles. De verpakking voldoet aan dezelfde hoge normen als de bekende Original Master Recording serie, met een gevoerde binnenhoes van rijstpapier, een beschermende tussenhoezen een serienummer op de buitenhoes. Mobile Fidelity plant ook een reeks experimentele releases en is bereid om in deze serie genoegen te nemen met een kopie van de master tape als het origineel niet beschikbaar is. Alle LP's worden uitgebracht als Limited Edition en zullen waarschijnlijk gewilde verzamelobjecten worden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen