• Speakers Corner THE BUTTERFIELD BLUES BAND - EAST-WEST

THE BUTTERFIELD BLUES BAND - EAST-WEST

180g Vinyl, LP - SCR-7315
Artikelnummer:
9716040
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€33,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): SCR-7315
UPS/EAN/JAN: 4260019716040
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 30.9.2020
Label: Speakers Corner

THE BUTTERFIELD BLUES BAND - EAST-WEST

TITLE

1. Walkin' Blues
2. Get Out Of My Life, Woman
3. I Got A Mind To Give Up Living
4. All These Blues
5. Work Song
6. Mary, Mary
7. Two Trains Running
8. Never Say No
9. East-West

In 1965, slechts één jaar nadat Paul Butterfield zijn bluesband - vernoemd naar zichzelf - had opgericht en gelanceerd als een van de beste groepen binnen de witte Chicago blues gemeenschap, produceerde de band dit dynamische en visionaire album. De groep presenteert een breed scala aan contrasterende nummers, zowel oosters als westers, die de titel van het album weerspiegelen - iets totaal nieuws en innovatiefs. In de eerste paar nummers komen traditionele standaardnummers enigszins raadselachtig over, terwijl ze originele en ritmische compactheid ondersteunen, maar dit maakt al snel plaats voor een tactisch goed gevormde instrumentatie en lange solotussenpozen. Het allesomvattende motto 'blues' wordt door de band opgepakt in Nat Adderley's "Work Song", met verruimende manieren van spelen en variërende geluiden. Gevoed door Mike Bloomfields meesterschap op de gitaar, vieren alle muzikanten deze bekende jazzstandaarden en draagt elke man zijn persoonlijke vaardigheden bij aan het smeden van een perfect uitgebalanceerde teaminspanning.

Het titelnummer "East-West" vernietigt uiteindelijk de wereld van de blues. In de toonmengeling van zelfverzekerd bereide rock-ingrediënten en leningen uit de Indiase muziek (raga rock), hebben we een samensmelting van rock, blues, jazz en oosterse melodieën die resulteren in een emotioneel, ongehoord geluid dat het beluisteren meer dan waard is.

Paul Butterfield (hca, voc); Elvin Bishop, Mike Bloomfield (g); Mark Naftalin (org); Jerome Arnold (b); Billy Davenport (dr)

Opname: juli 1966 in Chess Studios, Chicago (IL), door Jac Holzman

Productie: Barry Friedman, Mark Abramson, Paul Rothchild

Deze Speakers Corner LP is geremasterd met behulp van pure analoge componenten, vanaf de mastertapes tot aan de snijkop. Meer informatie op www.pure-analogue.com. Alle royalty's en mechanische rechten zijn betaald.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen