• Analogue Productions Ahmad Jamal Trio - Ahmad Jamal At The Pershing [Mono]

Ahmad Jamal Trio - Ahmad Jamal At The Pershing [Mono]

180g Vinyl, LP - AAPJ 128
Artikelnummer:
88012815
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€58,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AAPJ 128
UPS/EAN/JAN: 0753088012815
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 28.4.2020
Label: Analogue Productions

AHMAD JAMAL TRIO - AHMAD JAMAL AT THE PERSHING [MONO]

TITLE

1. But Not For Me
2. Surrey With The Fringe On Top
3. Moonlight In Vermont
4. Music, Music, Music
5. No Greater Love
6. Poinciana
7. Wood'yn You
8. What's New

Dit is een van de bestverkochte jazzplaten aller tijden, maar het is veel minder bekend onder audioliefhebbers dan andere klassiekers in het genre. Jazzpianist, componist, bandleider en Grammy-genomineerde Ahmad Jamal is al vijf decennia een van de meest succesvolle leiders in de jazz en een van de grootste pianisten van het genre. Zijn vakmanschap, talent en creativiteit hebben publiek geboeid en lof ontvangen van zowel muzikanten als muziekliefhebbers.

In 1956 trad Jamal's nieuwe trio (met Israel Crosby op bas en Vernell Fournier op drums) op in het Pershing Hotel in Chicago. Twee jaar later, op 16 januari 1958, nam de groep 'At The Pershing: But Not For Me' op in de lounge van het hotel. Het album bleef 108 weken in de top tien van bestverkochte albums.

AllMusic gaf het album een beoordeling van 4 sterren en beschreef het als een keerpunt in Jamal's carrière. At The Pershing: But Not For Me werd een van de bestverkochte platen in de geschiedenis van Chess Records. Chess Records is synoniem met de Chicago elektrische blues scène van de jaren '50, toen legendarische namen als Muddy Waters, Howlin' Wolf, Bo Diddley en Chuck Berry bekende namen werden en Leonard en Phil Chess' label als een van de toonaangevende vertegenwoordigers van R&B muziek in Amerika vestigden. Vaak wordt vergeten dat een jazzpianist genaamd Ahmad Jamal een belangrijke rol speelde bij het vullen van de kassa van Chess Records en het uitbreiden van het publiek.

Geboren in Pittsburgh, was Jamal een wonderkind dat op driejarige leeftijd begon met pianospelen en als tiener de aandacht trok van jazzgrootheid Art Tatum. Na zijn verhuizing naar Chicago in 1948 werd hij ontdekt door de visionaire platenproducent John Hammond, die Billie Holiday beroemd had gemaakt en later Aretha Franklin en Bob Dylan lanceerde. Hammond gaf Jamal zijn eerste opname in 1951, maar pas zeven jaar later, toen hij bij Chess Records tekende, nam zijn carrière echt een vlucht.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen