• Stockfisch Allan Taylor Analog Pearls Vol.6 Win or Lose

Allan Taylor Analog Pearls Vol.6 Win or Lose

SFR 357.4806.2 SACD
Artikelnummer:
7480629
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€25,00
Incl. btw

Allan Taylor Analog Pearls Vol.6 Win or Lose

TITLE

 1. Choose Your Time
 2. Crazy Amsterdam
 3. Piaf
 4. Angelina’s Cantina
 5. Win Or Lose
 6. Syracuse And Albany
 7. Golden Island
 8. There Was A Time
 9. Now You Know
 10. The Dove
 11. The Rose And The Briar

Het idee om Win Or Lose opnieuw uit te brengen op Stockfisch Records kwam van Günter Pauler nadat ik hem de originele mastertape had gestuurd die ik tussen mijn archiefmateriaal had gevonden.

Ik dacht dat hij misschien wel geïnteresseerd zou zijn, vooral omdat de oorspronkelijke opnamekwaliteit zo goed was. Bovendien viel het binnen de kwaliteitsparameters die Stockfisch van al hun opnames eist,

dus besloten we om door te gaan met het idee en het uit te brengen op de “Analog Pearls”-serie op vinyl en SACD.

Hoe de originele opname tot stand kwam; In het begin van de jaren ’80 was de standaard van vinyl voor LP’s slecht, omdat het meeste vinyl werd gerecycled, wat betekende dat het inherente ruis had.

Ik besloot dat de enige manier om ervoor te zorgen dat de opnames en persingen van de kwaliteit waren die ik wilde, was om mijn eigen bedrijf op te richten en “het alleen te doen”.

Ik had genoeg compromissen gesloten en besloot dat ik zou streven naar perfectie in elke fase van het produceren van een album.

Ik koos de beste studio in het noorden van Engeland, de beste snijstudio in Groot-Brittannië en de beste perserij.

Toen ik Nimbus contacteerde over het drukken van mijn album, zeiden ze dat ze alleen platen van klassieke muziek zouden drukken, waarop ik antwoordde:

ik zou betalen wat hun prijs ook was. Mijn album was dan ook de eerste niet-klassieke plaat die door Nimbus werd gedrukt.

We hebben het album opgenomen en gemixt van 7 tot 13 september 1984.

Het grootste deel van de opname was “live”, met alleen de samenzang over-nagesynchroniseerd (afgezien van een paar keyboard-overdubs).

Het is bijna veertig jaar geleden sinds die originele opname, en hoewel er veel is veranderd op het gebied van opnametechnieken en apparatuur,

hoop ik dat de nummers de tand des tijds hebben doorstaan ​​en dat u, de luisteraar, zult genieten van het resultaat. – Allan Taylor, 2020

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen