• Pure Pleasure ANN PEEBLES - I CAN'T STAND THE RAIN

ANN PEEBLES - I CAN'T STAND THE RAIN

180g Vinyl, LP - PPAN-SHL-32079
Artikelnummer:
9621523
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€35,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): PPAN-SHL-32079
UPS/EAN/JAN: 5060149621523
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 9.5.2012
Label: Pure Pleasure

ANN PEEBLES - I CAN'T STAND THE RAIN

TITLE

1. I Can't Stand The Rain
2. Do I Need You
3. Until You Came Into My Life
4. (You Keep Me) Hangin' On
5. Run, Run, Run
6. If We Can't Trust Each Other
7. A Love Vibration
8. You Got To Feed The Fire
9. I'm Gonna Tear Your Playhouse Down
10. One Way Street

Dit prachtige album, oorspronkelijk uitgebracht in 1974 op het in Memphis gevestigde Hi Records label, verdiende destijds een groter publiek dan het kreeg. Het speelde in op de grote kracht van Ann Peebles: haar zelfverzekerde en zwoele stem. Omringd door de spaarzame, relaxte funk van het kenmerkende Hi ritmesectie en de perfecte inzet van de hoorns en strijkers van producer Willie Mitchell, zingt ze als een veerkrachtige, maar teleurgestelde engel op deze indrukwekkende set van nummers over de donkere kant van de liefde.

Haar beste nummer staat hierop, het excentrieke maar briljante "I Can't Stand the Rain", samen met een prachtige versie van Joe Simon's "(You Keep Me) Hangin' On", en perfecte vertolkingen van twee Earl Randle-nummers, "If We Can't Trust Each Other" en "I'm Gonna Tear Your Playhouse Down". Peebles zingt uit volle borst en met die toch helder klinkende Hi-grooves erachter, komt alles samen om een klassiek album van duistere, stuiterende en mooie Southern soul te maken.

Ann Peebles (voc); James Mitchell (bs); Jack Hale (tb); Charles Hodges (keyb); Archie Turner (p); Leroy Hodges (b); Howard Grimes (dr); Memphis Sanctified Singers (horn section); en anderen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen