• Speakers Corner ANN PEEBLES - STRAIGHT FROM THE HEART

ANN PEEBLES - STRAIGHT FROM THE HEART

180g Vinyl, LP - SCR-32065
Artikelnummer:
9714206
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€33,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): SCR-32065
UPS/EAN/JAN: 4260019714206
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 30.8.2012
Label: Speakers Corner

ANN PEEBLES - STRAIGHT FROM THE HEART

TITLE

1. Slipped, Tripped And Fell In Love
2. Trouble, Heartaches & Sadness
3. What You Laid On Me
4. How Strong Is A Woman
5. Somebody's On Your Case
6. I Feel Like Breaking Up Somebody's Home Tonight
7. I've Been There Before
8. I Pity The Fool
9. 99 Pounds
10. I Take What I Want

De weg omhoog in de carrière van Ann Peebles was eerder conventioneel dan spectaculair in de zware, ruwe dagen van rhythm and blues. Ze werd voor het eerst ontdekt toen ze optrad in nachtclubs in Memphis, kreeg een kans van de big-band leider Gene 'Bowlegs' Miller en scoorde haar eerste grote hit met het bekende nummer "I Can’t Stand The Rain". Aan het eind van de jaren zeventig trok ze zich op het juiste moment terug, net voor de uitbraak van de sterk gecommercialiseerde discogolf, om vele jaren later terug te keren met een heropleving van haar oude nummers.

Haar album uit 1972 is zeker niet gedateerd. Haar zang is scherp en soulvol en komt recht uit het hart ("Slipped, Tripped And Fell In Love"). De beat is krachtig, pulserend, jong en fris ("What You Laid On Me") of stromend en groovy ("How Strong Is A Woman?"). De arrangementen komen over als verfijnd en goed uitgebalanceerd, maar schuwen harde aanvallen van de blazers niet, noch het gebruik van Hammond- en Hohner-keyboards, die destijds zo populair waren. Melodie, zangeres en big band zijn luchtig en fijn verweven ("Somebody’s On Your Case"), terwijl een fusie van zachte swing en pittige bitterheid ("I Pity The Fool") dit album afsluit dat gevuld is met pure emotie, hart en ziel.

Ann Peebles (voc); James Mitchell (bs); Andrew Love, Ed Logan (ts, voc); Jack Hale (tb); Wayne Jackson (tp); Teenie Hodges (g); Charles Hodges (org, p); Leroy Hodges (b); Howard Grimes (dr)

Opname: augustus 1971 in de Royal Recording Studios, Memphis, TN, door Willie Mitchell

Productie: Willie Mitchell

Deze Speakers Corner LP is geremasterd met alleen pure analoge componenten, van de mastertapes tot aan de snijkop. Meer informatie vindt u op www.pure-analogue.com. Alle royalty's en mechanische rechten zijn betaald.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen