"Relaxin' with the Miles Davis Quintet: een meesterwerk in jazzgeschiedenis" BLOG

"Relaxin' with the Miles Davis Quintet: een meesterwerk in jazzgeschiedenis" BLOG

In 1955 richtte Miles Davis (trompet) zijn band op met collega's John Coltrane (tenorsaxofoon), Red Garland (piano), Paul Chambers (bas) en Philly Joe Jones (drums). Hoewel ze toen nog niet tot de grote namen in de jazz behoorden, bewezen ze al snel hun talent met hun baanbrekende stijl. Hun album "Relaxin' with the Miles Davis Quintet" is een meesterwerk in elke vorm en markeert het begin van een nieuwe fase in de jazzgeschiedenis.

"Relaxin' with the Miles Davis Quintet" en de andere albums uit de Prestige-serie (Cookin', Workin' en Steamin' with the Miles Davis Quintet) vestigden Miles Davis opnieuw als een van de grootste namen in de jazzwereld. Het album is vernoemd naar de ballad-achtige uitvoering en de lichte delen. Het is een van de meest levendige werken van Miles Davis en een uitstekend voorbeeld van de jazzkwintetten van de 20e eeuw.

 

Deze opname is uitgebracht als een hybride mono SACD en wordt geleverd in een mini-LP-hoes als onderdeel van een serie van 50 heruitgaven van het legendarische Prestige-label. Er zijn plannen voor 25 mono- en 25 stereoregistraties elk. De mastering is gedaan door Kevin Gray in zijn Cohearent Audio Studios.

 

Om nog meer te genieten van de geweldige geluidskwaliteit van deze opname, raden we het gebruik van "L'Art du Son" CD/DVD conditioner aan. Dit zal zorgen voor een nog betere luisterervaring.

 

Conclusie:

 

"Relaxin' with the Miles Davis Quintet" is een absoluut meesterwerk in de jazzgeschiedenis en een van de beste voorbeelden van het ongeëvenaarde talent van Miles Davis en zijn quintet. De heruitgave van deze opname op hybride mono SACD is een eerbetoon aan de tijdloze muziek van deze legendarische muzikanten en een must-have voor elke jazzliefhebber.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.