• Universal Japan Charles Mingus - The Black Saint And The Sinner Lady

Charles Mingus - The Black Saint And The Sinner Lady

SHM Single Layer SACD - UCGQ - 9039
Artikelnummer:
1575055
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€42,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UCGQ - 9039
UPS/EAN/JAN: 4988031575055
Aantal Discs: 1
Format: SHM Single Layer SACD
Publicatiedatum: 26.7.2023
Label: Universal Japan

CHARLES MINGUS – THE BLACK SAINT AND THE SINNER LADY

TITLE

1. Track A – A solo Dancer (Stop! Look! And Listen. Sinner Jim Whitney!
2. Track B – Duet Solo Dancers (Heart’s Beat And Shades In Physical Embraces)
3. Track C – Group Dancers (Soul Fusion) Freewoman And Oh. This Freedom’s Slave Cries
4. Mode D – Trio And Group Dancers / Mode E – Single Solos And Group Dance – Mode Fa – Group And Solo

De vraag rijst wat verbazingwekkender is: Charles Mingus' verzoek aan zijn psycholoog om de liner notes voor zijn album te schrijven, of het plan van de jazzcomponist om balletmuziek te schrijven. Wat echter zeker is, is dat "The Black Saint And The Sinner Lady" de compositieprijs van de jury van de Duitse Jazz Federatie in 1964 heeft ontvangen en dat het album wordt beschouwd als een mijlpaal in de moderne jazz. Rolling Stone magazine plaatste het op nummer 7 in de lijst van de 100 beste jazzalbums aller tijden.

Ook baanbrekend was de techniek van Impulse! producer Bob Thiele, die de techniek van overdubbing gebruikte, die in 1963 nog jong was, om het geluid van een heel orkest te genereren uit wat eigenlijk een middelgrote instrumentatie was. Zowel sonisch opmerkelijk als muzikaal indrukwekkend.

Charles Mingus (b, p), Jay Berliner (g), Don Butterfield (tba), Jaki Byard (p), Rolf Ericson (tp), Dick Hafer (fl, ts), Quentin Jackson (pos), Charlie Mariano (as), Jerome Richardson (fl, ss, bar), Dannie Richmond (dr), Richard Gene Williams (tp)

Deze titel is een SHM SACD. Dit formaat is de verdere ontwikkeling van de single-layer SACD en maakt gebruik van een bijzonder lichtdoorlatend plastic (Super High Material). Hierdoor is veel betere leesbaarheid van de put-land structuren op het oppervlak mogelijk dan bij hybride SACD's. De SHM SACD's van Universal worden over het algemeen opnieuw gedigitaliseerd naar DSD vanaf de master tapes van de albums zonder enige wijzigingen. SHM SACD's kunnen worden afgespeeld op elke SACD-speler. Gebruik alstublieft geen L'Art du Son of op alcohol gebaseerde reinigingsmiddelen. - Let op: Alle titels zijn ontworpen door Universal Music als collector's items in beperkte oplage voor de Japanse markt.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen