• Analogue Productions DUKE ELLINGTON & JOHN COLTRANE

DUKE ELLINGTON & JOHN COLTRANE

Hybrid-SACD - CIPJ 30 SA
Artikelnummer:
8003066
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

DUKE ELLINGTON & JOHN COLTRANE

TITLE

1. In a Sentimental Mood 
2. Take the Coltrane 
3. Big Nick 
4. Stevie 
5. My Little Brown Book 
6. Angelica 
7. The Feeling of Jazz

In 1962 was het een slimme marketingstrategie om twee grote namen op het cover van een LP te hebben en zo werd pianist Duke Ellington toegevoegd aan het John Coltrane Quartet. Voornamelijk speelden ze nummers van Ellington en deze marketingtruc leidde tot een opmerkelijk album waarin twee grootheden van de jazz buitengewoon respectvol omgingen met het materiaal.

Met name het titelnummer In a Sentimental Mood kreeg door de samenwerking tussen Ellington en Coltrane extra glans, maar ook Take the Coltrane en Big Nick kregen een heel eigen charme. Naast Duke Ellington op piano en John Coltrane op tenor- en sopraansaxofoon, hoor je Jimmy Garrison op bas en Elvin Jones op drums als onderdeel van het Coltrane Quartet. Bij sommige nummers speelden echter ook de partners van Ellington, Aaron Bell op bas en Sam Woodyard op drums.

Deze opname komt uit een serie heruitgaven van het legendarische Impulse-label. Onder toezicht van mastering professional Kevin Gray laat het label Analogue Productions de analoge mastertapes opnieuw bewerken bij AcoustTech in Californië en brengt deze uit als hybride SACD. De geluidskwaliteit van deze heruitgaven overtreft de originele LP's uit de jaren 60 en is duidelijk superieur aan eerdere digitaliseringen, zelfs op de CD-sporen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen