• MFSL EAGLES – ON THE BORDER [ULTRADISC ONE STEP LP]

EAGLES – ON THE BORDER [ULTRADISC ONE STEP LP]

Ultradisc One-Step LP - UD1S 2-026
Artikelnummer:
7202626
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:

€229,00 €139,00

Incl. btw
Catalogus (SKU): UD1S 2-026
UPS/EAN/JAN: 821797202626
Aantal Lp’s: 2
Format: Ultradisc One-Step LP
Publicatiedatum: 15.9.2022
Label: MFSL

EAGLES – ON THE BORDER [ULTRADISC ONE STEP LP]

TITLE

1. I Feel the Earth Move
2. So Far Away
3. Its Too Late
4. Home Again
5. Beautiful
6. Way Over Yonder
7. You've Got a Friend
8. Where You Lead
9. Will You Love Me Tomorrow?
10. Smackwater Jack
11. Tapestry
12. (You Make Me Feel Like) A Natural Woman

De titel "On the Border" geeft al aan dat de Eagles met dit album een muzikale grensoverschrijding durven te maken. De band gaat een tandje harder en verlaat daarmee hun ontspannen territorium om zichzelf te vestigen als rockband. Glenn Frey, Don Henley, nieuwe bandlid Don Felder en het gezelschap maken hun intenties meteen duidelijk in de trotse openingshit "Already Gone" en kijken nooit meer achterom. "On the Border" is wellicht het meest consistente en gebalanceerde werk van de Eagles van begin tot eind. Het originele analoge tape is door MFSL overgezet naar een 4x DSD-bestand, na individuele aanpassing van de spoorpositie en bias-instelling van de tape voor elk nummer. Vervolgens wordt de laksnede gemaakt in de Sebastopol-studio.

De one-step LP-boxen van MFSL zijn de maatstaf in het veld van audiophile heruitgaven en kunnen kwalitatief zelfs boven de andere producties van de waarschijnlijk bekendste remasteringstudio ter wereld worden geplaatst. Bijzonder aan de LP's is niet alleen een nieuw vinylgranulaat zonder koolstofkleurstoffen, dat wordt gebruikt bij RTI in Camarillo, maar vooral het proces van LP-productie in één stap. De enige plek waar je dichter bij het geluid van de mastertape kunt komen is in de studio van MFSL in Californië.

Dit houdt in: bij normale LP-producties wordt de laksnede omgezet in een initiële "vaderstempel met omgekeerde groefstructuur". Hieruit wordt vervolgens een "moederstempel" met de juiste groefstructuur gecreëerd. Vanuit dit stadium wordt de werkelijke persstempel met omgekeerde groefstructuur gemaakt en gebruikt voor het persen van de daadwerkelijke LP met de juiste groefstructuur. Deze aanpak maakt het mogelijk om bijna elk aantal LP's te persen met slechts één laksnede.

Het One-Step proces maakt alles veel eenvoudiger. De eigenlijke coating snede wordt direct omgezet naar de persvorm die wordt gebruikt om de LP te maken. Hierdoor worden twee stappen van mechanische conversie geëlimineerd. Helaas kan elke coating snede slechts een beperkt aantal LP's produceren. Dus als er meer dan een paar honderd LP's worden geproduceerd, zijn er verschillende laksnedes nodig. MFSL heeft het motto uitgegeven dat er voor elke 500 exemplaren een nieuwe set persstempels moet worden gebruikt. Dit betekent dat er voor een oplage van 7.500 exemplaren vijftien sets van de vier laksnedes worden gebruikt. Aangezien er soms dingen misgaan in de productie, worden er meestal 18 sets tegelijk gemaakt. Dat betekent dat er 72 laksnedes worden gemaakt voor de dubbele LP. Met de hand, een voor een. Elke dag worden de gemaakte laksnedes per express naar RTI gestuurd voor bewerking en moet er een testpersing worden gemaakt voor elke kant en ook beluisterd worden in de studio van MFSL. Een tijdrovend en ook duur proces, wat resulteert in een kostbaar product en een grote vraag van verzamelaars. De levering vindt plaats in een uitgebreide doos. Het serienummer wordt met de hand op de achterkant ingevoerd. MFSL verklaart dat er geen verdere herpersingen zullen zijn.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen