• MFSL EAGLES – THE LONG RUN

EAGLES – THE LONG RUN

Hybrid-SACD - UDSACD 2234
Artikelnummer:
7223461
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UDSACD 2234
UPS/EAN/JAN: 821797223461
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 31.12.2022
Label: MFSL

EAGLES – THE LONG RUN

TITLE

1.The Long Run
2. I Can't Tell You Why
3. In the City
4. The Disco Strangler
5. King of Hollywood
6. Heartache Tonight
7. These Shoes
8. Teenage Jail
9. The Greeks Don't Want No Freaks
10. The Sad Cafe

Het album "The Long Run" is het zevende studioalbum van de Amerikaanse rockband Eagles. Het album werd oorspronkelijk uitgebracht in 1979 en bevat hits zoals "Heartache Tonight" en "I Can't Tell You Why". Het album was een commercieel succes en bereikte de nummer 1 positie in de Billboard 200.

In 2010 bracht het label Mobile Fidelity Sound Lab (MFSL) een Hybrid-SACD uit van "The Long Run". Dit betekent dat het album zowel afspeelbaar is op traditionele cd-spelers als op Super Audio CD (SACD) spelers.

Het MFSL-album is opnieuw gemasterd met behulp van de originele analoge tapes, waardoor het geluid verbeterd is en de muziek helderder en dynamischer klinkt dan ooit tevoren. Het album bevat ook een 16-pagina's tellend boekje met liner notes en foto's.

Een van de hoogtepunten van het album is het nummer "Heartache Tonight", geschreven door Don Henley, Glenn Frey, Bob Seger en J.D. Souther. Het nummer heeft een onweerstaanbare groove en de zangharmonieën van Henley, Frey en Timothy B. Schmit zijn fantastisch. Een ander hoogtepunt is het nummer "I Can't Tell You Why", geschreven door Timothy B. Schmit, Glenn Frey en Don Henley. Het is een prachtige ballade met een prachtige saxofoonsolo van David Sanborn.

Al met al is het MFSL Hybrid-SACD-album van "The Long Run" een geweldige manier om te genieten van deze klassieker uit de rockgeschiedenis. Het biedt een verbeterde geluidskwaliteit en een geweldige luisterervaring voor zowel cd- als SACD-luisteraars. Fans van de Eagles en rockmuziek in het algemeen zullen deze uitgave zeker waarderen.

De band bestond destijds uit de volgende vijf leden:

  • Don Henley (zang, drums)
  • Glenn Frey (zang, gitaar, keyboards)
  • Joe Walsh (gitaar, zang, keyboards)
  • Don Felder (gitaar, zang)
  • Timothy B. Schmit (basgitaar, zang)

Voor dit album hebben ook nog een aantal gastmuzikanten meegewerkt, waaronder Timothy Drury (keyboards), Jim Ed Norman (keyboards, strijkersarrangementen), Bill Szymczyk (percussie) en David Sanborn (saxofoon).

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen