• MFSL ELVIS PRESLEY - BLUE HAWAII

ELVIS PRESLEY - BLUE HAWAII

180g Vinyl, Doppel-LP - MFSL 2-504
Artikelnummer:
7250412
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€90,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): MFSL 2-504
UPS/EAN/JAN: 821797250412
Aantal Lp’s: 2
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 4.11.2022
Label: MFSL

ELVIS PRESLEY - BLUE HAWAII

TITLE

1. Blue Hawaii
2. Almost Always True
3. Aloha Oe
4. No More
5. Can't Help Falling in Love
6. Rock-a-Hula Baby
7. Moonlight Swim
8. Ku-U-I-Po
9. Ito Eats
10. Slicin' Sand
11. Hawaiian Sunset
12. Beach Boy Blues
13. Island of Love
14. Hawaiian Wedding Song

Er werd vaak gezegd dat de soundtracks van Elvis Presley niet konden tippen aan zijn studioalbums. Hoewel dit in de meeste gevallen waar is, wordt deze opvatting weerlegd door de muziek voor de film "Blue Hawaii", waarin Presley de hoofdrol speelde. Het drievoudig platina album dat in 1961 werd uitgebracht als begeleiding van de film, bleef bijna vijf maanden bovenaan de Billboard-albumlijsten staan. En nu heeft het album een sonische behandeling gekregen die een rockster waardig is.

De heruitgave van Mobile Fidelity transporteert luisteraars naar zowel de zorgeloze, onschuldige wereld van de vroege jaren '60 als naar de rustgevende, luchtige sfeer van de beroemde Stille Zuidzee-eilanden. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe het zou zijn om Presley bij je thuis te hebben, maakt deze heruitgave het mogelijk met zijn levensechte aanwezigheid, helderheid, directheid en transparantie.

"Blue Hawaii" werd opgenomen voordat de King in een creatieve neerwaartse spiraal terechtkwam en toont hem in ongelooflijke stem. Presley's warme crooning verdient alleen al onvoorwaardelijke aandacht. Niet voor niets veranderde dit platenalbum - vol van elan, grappen, romantiek en ernst - de koers van zijn carrière.

Elvis Presley's muziek op "Blue Hawaii" is net als de film zelf gericht op een feel-good esthetiek. Presley duikt in stijlvolle afgronden met een mengeling van moed en plezier. Hij duikt in de vroege rock 'n' roll ("Rock-A-Hula Baby"), ontroerende ballads ("Hawaiian Wedding Song"), speelse rumba ("Beach Boy Blues"), ontspannende luaus ("Hawaiian Sunset") en natuurlijk op het eiland geïnspireerde nummers ("Ku-U-I-Po"). Je merkt meteen dat de King hier veel plezier aan beleeft. Is Blue Hawaii exclusief serieus kunstwerk? Nee, maar dat was ook nooit de bedoeling. Het dient eerder als showcase voor Presley's kameleonachtige vermogen om verschillende rollen op zich te nemen en te entertainen.

Het originele analoge 1/4" / 15 IPS masterbestand is overgezet naar DSD 256 en vervolgens via een analoog console naar de snijmachine gestuurd.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen