• Pure Pleasure FREDDIE HUBBARD - STRAIGHT LIFE

FREDDIE HUBBARD - STRAIGHT LIFE

180g Vinyl, LP - PPAN-CTI-6007
Artikelnummer:
9622056
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€35,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): PPAN-CTI-6007
UPS/EAN/JAN: 5060149622056
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 28.8.2014
Label: Pure Pleasure

FREDDIE HUBBARD - STRAIGHT LIFE

TITLE

1. Straight Life
2. Mr. Clean
3. Her's That Rainy Day

De LP "Straight Life", opgenomen tussen de beter bekende klassiekers "Red Clay" en "First Light" door trompettist Freddie Hubbard, is wellicht zijn beste opname ooit. Hij wordt ondersteund door een groep bestaande uit louter bekende musici, waaronder tenorsaxofonist Joe Henderson, toetsenist Herbie Hancock, gitarist George Benson, bassist Ron Carter en drummer Jack DeJohnette. Met tracks als "Straight Life" en "Mr. Clean" verbaast Hubbard telkens weer door klassieke solo's te construeren. Het opwindende album wordt afgesloten met een duet tussen de trompettist en George Benson bij een lyrische versie van de ballade "Here's That Rainy Day". Dit opwindende album is onmisbaar voor elke serieuze jazzverzameling.

De opener "Straight Life" barst uit de startblokken met een onweerstaanbaar en dansbaar ritme. Het nummer heeft een opzwepend en funky gevoel dat moeilijk te weerstaan is. De trompet van Freddie Hubbard en het saxofoonspel van Joe Henderson zijn allebei fantastisch. Henderson's solo is virtuoos en vol energie, terwijl Hubbards solo een indrukwekkende kracht uitstraalt. Het nummer "Mr. Clean" is een andere hoogtepunt, met een geweldig arrangement en solo's van verschillende musici. Het spel van Herbie Hancock is subliem en Jack DeJohnette's drumwerk is dynamisch en gevarieerd.

Het duet tussen Freddie Hubbard en George Benson bij "Here's That Rainy Day" is een prachtige afsluiter van het album. Het nummer begint met een gevoelig en sfeervol pianospel van Hancock, terwijl Hubbard en Benson samen spelen en elkaars zinnen afmaken. Het is een perfecte afsluiter voor een album dat vol staat met hoogtepunten en bewijst dat Freddie Hubbard een van de grootste jazzmuzikanten van zijn tijd was. "Straight Life" is een van die albums die je keer op keer kunt beluisteren en waar je nooit genoeg van krijgt.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen