• Universal Music GOERGE HARRISON - CLOUD NINE

GOERGE HARRISON - CLOUD NINE

UHQ UICY – 40243
Artikelnummer:
1308844
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

GOERGE HARRISON - CLOUD NINE

TITLE

1. Cloud 9
2. That’s What It Takes
3. Fish on the Sand
4. Just for Today
5. This Is Love
6. When We Was Fab
7. Devil’s Radio
8. Someplace Else
9. Wreck of the Hesperus
10. Breath Away from Heaven
11. Got My Mind Set on You

George Harrison bracht in 1987 na meer dan vijf jaar een nieuw album uit genaamd "Cloud Nine". Het album betekende een verbluffende comeback voor Harrison. Hij koos voormalig leider van de Electric Light Orchestra, Jeff Lynne, als medeproducer en muzikanten als Ringo Starr, Eric Clapton en Elton John werkten mee aan het album. Harrisons versie van "Got My Mind Set on You" bereikte snel hoge chartposities en kreeg lof van zowel fans als critici. "Cloud Nine" was de laatste studio-opname die Harrison tijdens zijn leven uitbracht.

De UHQCD is een afkorting voor Ultimate High Quality Compact Disc en is een gezamenlijke ontwikkeling van het Japanse CD-replicatiebedrijf Memory-Tech en het Audio Quality CD Company uit Hong Kong. In tegenstelling tot conventionele cd's, worden UHQCD's niet geperst van polycarbonaat, maar gegoten van een fotopolymeer en uitgehard met UV-licht. Voor krasbescherming wordt een extra laag van hoogzuiver polycarbonaat aangebracht op het zachtere fotopolymeer. De combinatie zorgt voor een aanzienlijk verminderde reflectie van laserlicht binnen de CD en een ongeëvenaarde precisie in de overgang tussen putjes en lands van de CD. UHQCD's zijn 100% compatibel met standaard CD-spelers. Het resultaat op muzikaal gebied is een geluidsbeeld dat sterk doet denken aan analoge mastertapes.

De schijven die door Universal Japan worden aangeboden, zijn bovendien MQA (Master Quality Authenticated) gecodeerd. Als u het digitale signaal uit de digitale uitgang van uw cd-speler of de eerder geripte gegevensstroom van uw muziekserver naar een bijbehorende MQA-DA-converter uitvoert, kunt u een 24-bits signaal genereren met een samplingfrequentie tot 352 Khz vanuit de CD-gegevens.

Terwijl de eerste UHQCD-serie van Universal Music Japan afhankelijk was van de DSD-gegevens van eerdere SHM-SACD-releases, worden nu albums uitgebracht die niet eerder als SHM-SACD zijn uitgebracht. Hiervoor worden de Universal Archive-mastertapes opnieuw omgezet naar DSD en vervolgens gepost-processed met de juiste MQA-encoder. Hierdoor zijn de UHQCD's ideaal voor muziekliefhebbers die zo dicht mogelijk bij het geluid van de opname willen komen, maar geen SACD-speler hebben.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen