• Analogue Productions HENRY MANCINI - HATARI!

HENRY MANCINI - HATARI!

Hybrid-SACD - CAPP 2559 SA
Artikelnummer:
8255960
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): CAPP 2559 SA
UPS/EAN/JAN: 0753088255960
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 3.6.2016
Label: Analogue Productions

HENRY MANCINI - HATARI!

TITLE

1. Theme from “Hatari!”
2. Baby Elephant Walk
3. Just For Tonight
4. Your Father’s Feathers
5. Night Side
6. Big Band Bwana
7. The Sounds of Hatari
8. The Soft Touch
9. Crocodile, Go Home!

Henry Mancini was al een van de grote filmcomponisten in Hollywood dankzij zijn succesvolle soundtracks voor de misdaadserie "Peter Gunn" en "Breakfast At Tiffany's", waarvoor hij in 1962 twee Oscars ontving, toen hij de opdracht kreeg om de muziek te componeren voor de safari-komedie "Hatari!" met John Wayne in de hoofdrol. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Jerry Goldsmith de filmmuziek zou schrijven, maar regisseur Howard Hawks ontsloeg hem omdat hij in de avonturenfilm strijkinstrumenten wilde gebruiken en in plaats daarvan Mancini inhuurde.

Hawks voorzag hem van een collectie Afrikaanse muziekinstrumenten die hij had gekocht tijdens zijn verblijf in Tanzania. Zo uitgerust creëerde Mancini een originele en elegante mix van westerse jazz en Afrikaanse exotiek en verwerkte hij de Tanzaniaanse instrumenten op slimme wijze in de muzikale ondersteuning van Hawks' film.

Dankzij Analogue Productions en geremasterd van de originele analoge tapes door Ryan Smith bij Sterling Sound, is Mancini's buitengewone filmmuziek voor "Hatari!" met de gekke klassieker "Baby Elephant Walk" nu beschikbaar op SACD.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen