• Analogue Productions HENRY MANCINI - THE MUSIC FROM PETER GUNN

HENRY MANCINI - THE MUSIC FROM PETER GUNN

Hybrid-SACD - CAPP 1956 SA
Artikelnummer:
8195562
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

HENRY MANCINI - THE MUSIC FROM PETER GUNN

TITLE

1. Peter Gunn
2. Sorta Blue
3. The Brothers Go To Mother’s
4. Dreamsville
5. Session at Pete’s Pad
6. Soft Sounds
7. Fallout!
8. The Floater
9. Slow And Easy
10. A Profound Gass
11. Brief and Breezy
12. Not From Dixie

In de TV-seizoen van 1958 was de serie "Peter Gunn" van Blake Edwards een grote verrassingshit op de Amerikaanse televisie. De zaken van een privédetective in het jazzmilieu trokken miljoenen kijkers naar de televisieschermen. De beroemde titelsong en de zeer jazzy soundtrack voor Gunn's nachtelijke avonturen in Los Angeles werden geleverd door Henry Mancini, en het was zijn muziek die veel bijdroeg aan de populariteit van de serie. "The Music From Peter Gunn" is niet alleen een geweldig album, maar ook een sleutelstuk in de geschiedenis van jazz- en popmuziek.

Met het opzwepende, onheilspellende en opwindende titelnummer dat het album opent, werd "The Music From Peter Gunn" een enorme hit. Het album bereikte - ongebruikelijk voor een TV-soundtrack - de top van de hitlijsten en was zo succesvol dat RCA Mancini het jaar daarop om meer muziek van Peter Gunn vroeg ("More Music From Peter Gunn"). Veel andere artiesten namen later ook "Peter Gunn" op en scoorden hits met hun covers, zoals Ray Anthony, Duane Eddy, Emerson, Lake & Palmer, The Blues Brothers en Art of Noise.

" The Music From Peter Gunn" is nu voor het eerst op SACD verkrijgbaar, gemastered door Ryan Smith bij Sterling Sound vanaf het originele analoge band. Het album blijft een belangrijk stuk van de muziekgeschiedenis en een must-have voor liefhebbers van jazz en popmuziek. De combinatie van de jazzy klanken van Mancini en de sfeer van de tv-serie maken het album tot een tijdloos en iconisch werk. De SACD-uitgave biedt een ongekend niveau van geluidskwaliteit, waardoor de muziek opnieuw tot leven komt en de luisteraar meeneemt op een nostalgische reis naar het Los Angeles van de jaren '50.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen