• Pro-Ject HERBERT VON KARAJAN & WIENER PHILHARMONIKER – RICHARD STRAUSS: DON JUAN, TOD UND VERKLÄRUNG, ALSO SPRACH ZARATHUSTRA

HERBERT VON KARAJAN & WIENER PHILHARMONIKER – RICHARD STRAUSS: DON JUAN, TOD UND VERKLÄRUNG, ALSO SPRACH ZARATHUSTRA

180g Vinyl, Doppel-LP - PJ LP-003
Artikelnummer:
4096178
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€40,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): PJ LP-003
UPS/EAN/JAN: 0289484096178
Aantal Lp’s: 2
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 23.4.2020
Label: Pro-Ject

HERBERT VON KARAJAN & WIENER PHILHARMONIKER – RICHARD STRAUSS: DON JUAN, TOD UND VERKLÄRUNG, ALSO SPRACH ZARATHUSTRA

TITLE

Don Juan, Op. 20
Tod und Verklärung, Op. 24
Also sprach Zarathustra, Op. 30 [1-7]
1. Prelude (Sonnenaufgang)
2. Von den Hinterweltlern
3. Von der großen Sehnsucht
4. Von den Freuden und Leidenschaften
5. Das Grablied
6. Von der Wissenschaft
7. Der Genesende (Teil 1)
Also sprach Zarathustra, Op. 30 [7-9]
8. Der Genesende (Teil 2)
9. Das Tanzlied – Das Nachtlied
10. Das Nachtwanderlied

De vinyl-editie van de Wiener Philharmoniker op Pro-Ject Audio Systems wordt rechtstreeks van de originele banden van Deutsche Grammophon en Decca overgezet zonder enige digitale tussenstappen. Heinz Lichtenegger, de drijvende kracht en CEO van Pro-Ject Audio Systems, is niet alleen een enthousiaste muziekliefhebber in zijn persoonlijke leven. Door de jaren heen is hij ook uitgegroeid tot een van de meest overtuigende pleitbezorgers van de analoge wereld. Uit zijn bewondering voor de Wiener Philharmoniker ontstond het plan om een serie van 12 legendarische opnamen van dit wereldberoemde ensemble uit het analoge tijdperk opnieuw uit te brengen. De geselecteerde opnamen van de Wiener Philharmoniker staan bekend om hun hoge geluidskwaliteit, aangezien Decca en later Deutsche Grammophon alleen topgeluidstechnici met dit vooraanstaande orkest lieten samenwerken. Pro-Ject Audio Systems wil met deze serie ook de onvervangbare opnamen als cultureel erfgoed voor het nageslacht behouden.

Samen met een team van specialisten koos Lichtenegger dirigent Herbert von Karajan voor deze LP van de Wiener Philharmoniker. Als men concerten, operavoorstellingen, gastoptredens en opnamesessies bij elkaar optelt, hebben de Wiener Philharmoniker onder leiding van Herbert von Karajan ongeveer 700 keer opgetreden. Deze samenwerking begon in 1934 en eindigde met Karajans dood in 1989.

Deze opnamen van Richard Strauss' symfonische gedichten, die eind jaren 1950 en begin jaren 1960 in de Wiener Sofiensäle met de "Wienern" werden opgenomen, vormen treffende voorbeelden van de unieke kunst van zijn interpretatie. Ze getuigen niet in de laatste plaats van Karajans buitengewone gevoel voor klank, balans en vooral expressieve diepgang.

Zoals Lichtenegger zegt: "We creëren de best mogelijke staat voor onze klanten, en terwijl de tape verder veroudert, geven de vinylplaten de akoestische staat van 2019 weer."

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen