• Speakers Corner HERBIE HANCOCK - CROSSINGS

HERBIE HANCOCK - CROSSINGS

180g Vinyl, LP - SCR-2617
Artikelnummer:
9715296
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€33,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): SCR-2617
UPS/EAN/JAN: 4260019715296
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 24.3.2017
Label: Speakers Corner

HERBIE HANCOCK - CROSSINGS

TITLE

1. Sleeping Giant
2. Quasar
3. Water Torture

In de jaren '70 was "Crossings" van Herbie Hancock te vinden op elke IKEA-platenplank in de studentenhuizen van jazz-fusionfans. De hoes, met zijn psychedelische uitstraling, droeg ook aanzienlijk bij aan de populariteit ervan - hoewel het onduidelijk was waar de oversteek ons naartoe zou brengen...

Niettemin presenteren de uitstekende trompettist Eddie Henderson - vaak onderschat als improvisator en componist - en Benny Maupin - die, net als Hancock, was opgegroeid onder de vleugels van Miles Davis - een breed scala aan geluidsproducerende instrumenten, zoals dat destijds helemaal hip was. Synthesizer en Mellotron (een polyfone tape-replay-toetsenbord en daarmee praktisch het prototype van de sampler) waren permanente leden van de groep - en produceren hier zelfs melodische geluidsbruggen! Of Bennie Maupins "Quasar" de groep en ons in buitenaards territorium lanceert (zoals in een recensie staat vermeld) is een discussiepunt.

Deze LP is een eigentijds historisch document, maar het klinkt zeker niet ouderwets. Daarom zullen ook jongere luisteraars plezier beleven aan dit experiment uit het vorige millennium.

Herbie Hancock (el-p, p, mellotron, perc); Bennie Maupin (ss, fl, b-cl, fl, perc); Eddie Henderson (tp, fhg, perc); Julian Priester (tb, perc); Patrick Gleeson (synth); Buster Williams b, perc); Billy Hart (dr, perc); en anderen.

Opname: februari 1972 in Pacific Recording Studios, San Mateo, CA, door Patrick Gleason

Productie: David Rubinson

Deze Speakers Corner LP is geremasterd met alleen zuiver analoge componenten, vanaf de mastertapes tot aan de snijkop. Meer informatie is te vinden op www.pure-analogue.com. Alle royalties en mechanische rechten zijn betaald.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen