• Universal Japan Hilary Hahn – Eugène Ysaye: Six Sonatas for Violin Solo op. 27

Hilary Hahn – Eugène Ysaye: Six Sonatas for Violin Solo op. 27

UHQCD - UCCG - 45073 UHQ
Artikelnummer:
1575086
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UCCG - 45073 UHQ
UPS/EAN/JAN: 4988031575086
Aantal Discs: 1
Format: UHQCD
Publicatiedatum: 14.7.2023
Label: Universal Japan

HILARY HAHN – EUGÈNE YSAYE: SIX SONATAS FOR VIOLIN SOLO OP. 27

TITLE

I. Grave (Sonata No. 1 in G Minor)
II. Fugato (Sonata No. 1 in G Minor)
III. Allegretto poco scherzoso (Sonata No. 1 in G Minor)
IV. Finale con brio (Sonata No. 1 in G Minor)
I. Obsession. Prèlude (Sonata No. 2 in A Minor)
II. Malinconia (Sonata No. 2 in A Minor)
III. Danse des Ombres. Sarabande (Sonata No. 2 in A Minor)
IV. Finale (Sonata No. 2 in A Minor)
Sonata No. 3 in D Minor "Ballade" (6 Sonatas for Solo Violin, Op. 27)
I. Allemande (Sonata No. 4 in E Minor)
II. Sarabande (Sonata No. 4 in E Minor)
III. Finale (Sonata No. 4 in E Minor)
I. L'Aurore (Sonata No. 5 in G Major)
II. Danse rustique (Sonata No. 5 in G Major)
Sonata No. 6 in E Major (6 Sonatas for Solo Violin, Op. 27)

De Belgische violist Eugène Ysaÿe (1858-1931), beschouwd als een van de eerste moderne violisten, zette nieuwe technische en artistieke normen en liet werken "op het lijf" componeren door grootheden zoals Franck, Debussy en Chausson. Maar in zijn laatste decennium schreef hij steeds meer voor zichzelf; waaronder de zes sonates voor solo viool, Op. 27, geïnspireerd door J.S. Bach.

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum in 2023 nam de drievoudig Grammy-winnaar Hilary Hahn dit werk op zich, dat generaties violisten heeft gevormd en die zij beschouwt als een "prachtige hommage aan het instrument".

UHQCD staat voor Ultimate High Quality Compact Disc en is een gezamenlijke ontwikkeling van het Japanse CD-replicatiebedrijf Memory-Tech en de Audio Quality CD Company uit Hong Kong. In tegenstelling tot conventionele cd's worden UHQCD's niet geperst uit polycarbonaat, maar gegoten uit een fotopolymeer en uitgehard met UV-licht. Een andere laag van hoogzuiver polycarbonaat wordt toegepast op het zachtere fotopolymeer voor krasbescherming. De combinatie resulteert in aanzienlijk verminderde reflectie van laserlicht binnenin de cd en een ongeëvenaarde precieze randovergang tussen putjes en landjes van de cd. UHQCD's zijn 100% compatibel met standaard cd-spelers. Muzikaal gezien resulteert dit in een geluidsbeeld dat sterk doet denken aan analoge mastertapes.

De schijven die door Universal Japan worden aangeboden zijn bovendien MQA (Master Quality Authenticated) gecodeerd. Als je het digitale signaal van de digitale uitgang van je cd-speler of de vooraf geripte gegevensstroom van je muziekserver naar een overeenkomstige MQA-DA-converter uitvoert, kun je een 24-bits signaal genereren met een samplingfrequentie tot 352 Khz van de cd-gegevens.

Terwijl de eerste UHQCD-serie van Universal Music Japan steunde op de DSD-gegevens van eerdere SHM-SACD-uitgaven, verschijnen er met toenemende populariteit nu albums die niet eerder als SHM-SACD waren uitgebracht. Typisch worden de Universal Archive mastertapes hiervoor opnieuw omgezet naar DSD en vervolgens nabewerkt met de bijbehorende MQA-encoder. Zo zijn de UHQCD's ideaal voor muziekliefhebbers die zo dicht mogelijk bij het geluid van de opname willen komen, maar geen SACD-speler bezitten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen