• Universal Japan Hilary Hahn Plays Bach - Sonatas 1 & 2 / Partita 1

Hilary Hahn Plays Bach - Sonatas 1 & 2 / Partita 1

UHQCD - UCCD - 41027 UHQ
Artikelnummer:
1394090
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

HILARY HAHN PLAYS BACH – SONATAS 1 & 2 / PARTITA 1

TITLE

BWV 1001
1. Adagio
2. Fuga (Allegro)
3. Siciliana
4. Presto
BWV 1002
5. Allemande
6. Double
7. Courante
8. Double (Presto)
9. Sarabande
10. Double
11. Tempo di Bourrée
12. Double
BWV 1003
13. Grave
14. Fuga
15. Andante
16. Allegro

Toen Hilary Hahn Plays Bach in 1997 uitkwam, waren critici verrast door het talent waarmee de jonge artieste de technische en interpretatieve uitdagingen van deze muziek aanging. Nu, 20 jaar later, voltooit ze met haar nieuwe album haar opname van Bach's Sonaten en Partiten voor solo viool met Partita Nr. 1 en Sonate Nr. 1 en 2. Hahns band met Bach gaat terug tot haar vroegste vioolstudies. En nog steeds werkt ze bijna dagelijks aan Bachs solowerken, speelt ze afzonderlijke delen als toegiften en brengt ze Bach tijdens haar spontane "Miniconcerten" voor baby's en hun ouders, breigroepen en yogastudio's. Bovenal houdt ze nog steeds van deze muziek en ziet ze er nog steeds een reden tot reflectie en uitdaging in.

UHQCD staat voor Ultimate High Quality Compact Disc en is een gezamenlijke ontwikkeling van het Japanse CD-reproductiebedrijf Memory-Tech en het Audio Quality CD Company uit Hongkong. In tegenstelling tot conventionele cd's worden UHQCD's niet geperst uit polycarbonaat, maar gegoten uit een fotopolymeer en uitgehard met UV-licht. Een extra laag van hoogwaardig polycarbonaat wordt aangebracht op het zachtere fotopolymeer ter bescherming tegen krassen. De combinatie resulteert in aanzienlijk verminderde reflectie van laserlicht binnenin de cd en een ongeëvenaarde precieze overgang tussen putten en landen van de cd. UHQCD's zijn 100% compatibel met standaard cd-spelers. Muzikaal gezien resulteert dit in een geluidsbeeld dat sterk doet denken aan analoge mastertapes.

De door Universal Japan aangeboden schijven zijn bovendien gecodeerd in MQA (Master Quality Authenticated). Als u het digitale signaal uit de digitale uitgang van uw cd-speler of de eerder geripte gegevensstroom van uw muziekserver naar een bijpassende MQA-DA-converter stuurt, kunt u een signaal van 24-bit met een bemonsteringsfrequentie tot 352 Khz genereren vanuit de cd-gegevens.

Terwijl de eerste UHQCD-serie van Universal Music Japan vertrouwde op de DSD-gegevens van eerdere SHM-SACD-uitgaven, verschijnen nu, met de toenemende populariteit, ook albums die voorheen niet als SHM-SACD waren uitgebracht. Typisch worden de master tapes van het Universal Archive opnieuw geconverteerd naar DSD en vervolgens bewerkt met de juiste MQA-encoder. Hierdoor zijn de UHQCD's ideaal voor muziekliefhebbers die zo dicht mogelijk bij het geluid van de opname willen komen, maar geen SACD-speler bezitten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen