• FIM HYPERION KNIGHT - THE MAGNIFICENT STEINWAY

HYPERION KNIGHT - THE MAGNIFICENT STEINWAY

CD - FIM CD 097
Artikelnummer:
3004316
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€30,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): CD 097
UPS/EAN/JAN: 4892843004316
Aantal Discs: 1
Format: CD
Publicatiedatum: 14.12.2015
Label: FIM

HYPERION KNIGHT - THE MAGNIFICENT STEINWAY

TITLE

1. Rossini – Figaro’s Cavatina from the Barber of Sevilla
2. J. Strauss II – Tales from the Vienna Woods
3. Traditional – Irish Tune from County Derry
4. Rimsky-Korsakov – The Flight of the Bumblebee
5. Ju Wei – Lotus Blossom
6. Tchaikowsky – The Waltz of the Flowers from the Nutcracker Ballet
7. Pachelbel – Canon in D Minor
8. Khachaturian – Sabre Dance from the Gayane Ballet
9. Rachmaninoff – Vocalise
10. Fantasy on Themes by Johann Strauss
11. Molly of the Shore

Winston MA heeft als baas van het label Golden String dit album al tijdens zijn tijd in Hong Kong uitgebracht. Pianist Hyperion Knight studeerde bij Nathan Schwartz aan het San Francisco Conservatory of Music en studeerde af op 19-jarige leeftijd. Op 22-jarige leeftijd had hij zowel een master- als een doctoraatstitel behaald en was hij bezig met het transcriberen van werken voor piano. Hij ziet zichzelf daarbij in de traditie van Horowitz en Liszt.

Deze opname mixt populaire titels met enkele meer obscuur te beschrijven juweeltjes. Natuurlijk is de opname gemaakt op een Steinway-vleugel, die echter niet zoals zo vaak in een dode studio staat, maar vrij en open op het podium van de Purchase University in White Plains. Dienovereenkomstig is het geluid helder, gedetailleerd en kunnen de fijnste vertakkingen in het spel probleemloos worden gevolgd. De heruitgave als FIM CD 097 is opnieuw gemastered door Five/Four Productions en had al in het voorjaar van 2015 moeten verschijnen, als een fout niet tweemaal de productie van de nieuwe digibooks noodzakelijk had gemaakt.

De term PureFlection verwijst naar de nieuwe manier van het produceren van de glasmaster voor de nieuwste FIM-producties. Deze wordt namelijk niet zoals gebruikelijk gemaakt als onderdeel van de normale productie in de perserij, maar door een specialist op een speciaal gemodificeerde machine voor het snijden van Blu-Ray glasmasters. Voordat de cd's worden geproduceerd, wordt de kwaliteit van de glasmaster gecontroleerd en het testprotocol van deze controle is opgenomen in de nieuwe boekjes. Het resultaat zijn aanzienlijk lagere jitterwaarden en ook lagere foutenwaarden dan bij gebruikelijke industriële producties en het resulterende geluid heeft in tegenstelling tot veel moderne producties een organische uitstraling.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen