• Analogue Productions ILLINOIS JACQUET - SWING'S THE THING

ILLINOIS JACQUET - SWING'S THE THING

Hybrid-SACD - CVRJ 8023 SA
Artikelnummer:
8802362
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

ILLINOIS JACQUET - SWING'S THE THING

TITLE

1. Las Vegas Blues
2. Harlem Nocturne
3. Can't We Be Friends 
4. Achtung 
5. Have You Met Miss Jones 
6. Lullaby of the Leaves

Illinois Jacquet was een Amerikaanse tenorsaxofonist die op 19-jarige leeftijd zijn stempel drukte op de muziekgeschiedenis met zijn solo in Lionel Hamptons "Flying Home". Met slechts één nummer definieerde hij in 1942 al een stijl die een hele generatie jonge saxofonisten zou inspireren. Illinois Jacquet was geboren in Louisiana en begon op driejarige leeftijd met het leren van tapdansen in de bigband van zijn vader. Later speelde hij daar drums en saxofoon. Zijn liefde voor muziek was van jongs af aan al duidelijk.

Op het album "Swing's The Thing" uit 1956, dat in het dominante mono-formaat werd opgenomen, is naast Jacquet ook de trompettist Roy Eldridge, pianist Jimmy Jones, gitarist Herb Ellis, bassist Ray Brown en drummer Jo Jones te horen. De titel van het album was zorgvuldig gekozen door producer Norman Granz, omdat het de essentie van de muziek van Jacquet en zijn medemuzikanten weerspiegelde. Op het album horen we zowel hun geweldige improvisaties als hun vaardigheden als ballade-interpreten, bijvoorbeeld op het nummer "Harlem Nocturne".

Deze opname is onderdeel van een serie van 25 Verve-heruitgaven bij Analogue Productions. De originele analoge opnamen worden opnieuw bewerkt door senior-mastering-engineer George Marino van Sterling Sound in New York. Veel van de originele tapes waren al decennia lang alleen nog maar als kopieën naar andere labels gestuurd, maar Sterling Sound werkt zo nauw samen met Universal Music, de eigenaar van het Verve-label, dat hier af en toe een uitzondering op wordt gemaakt. De hybride SACD-uitgaven van deze serie klinken fantastisch en zijn een grote verbetering ten opzichte van eerdere digitaliseringen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen