• AudioNautes JEAN GUILLOU AUX GRANDES ORGUES DE BREDA - J.S. BACH: TOCCATAS ET FUGUES

JEAN GUILLOU AUX GRANDES ORGUES DE BREDA - J.S. BACH: TOCCATAS ET FUGUES

UHQCD - AN-2105-UHQ
Artikelnummer:
9950362
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€52,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AN-2105-UHQ
UPS/EAN/JAN: 0796519950362
Aantal Discs: 1
Format: UHQCD
Publicatiedatum: 16.8.2022
Label: AudioNautes

JEAN GUILLOU AUX GRANDES ORGUES DE BREDA - J.S. BACH: TOCCATAS ET FUGUES

TITLE

1. Toccata and Fugue in D Minor BWV 565
2. Toccata and Fugue in F Major BWV 5401
3. Toccata and Fugue in E Major BWV 566
4. Toccata, Adagio and Fugue in C Major BWV 5641
5. Toccata and Fugue in D Minor (Dorian) BWV 538

Jean Guillou's interpretatie van de toccata's en fuga's is gebaseerd op de nieuwste editie van Johann Sebastian Bach's verzamelde werken, de "New Bach Edition" uit Leipzig. Guillou's innovatieve en onconventionele stijl heeft hem gedurende zijn hele carrière als organist en leraar begeleid. Zijn technische vaardigheden en improvisatievermogen hebben hem tot een van de leidende internationale organisten gemaakt. Hij heeft bijgedragen aan de bouw van nieuwe, verbazingwekkende orgels voor verschillende Europese kathedralen en concertzalen, waardoor het potentieel van de instrumenten werd uitgebreid.

Voor elke Bach-liefhebber en vooral de vrienden van zijn orgelcomposities is dit album een absolute must. Dankzij Guillou's geïnspireerde spel ontwaakt het orgel in de Bredase kathedraal - een van de grootste in Nederland - letterlijk uit zijn slaap. De opname werd gemaakt op 15-17 november 1984.

De mastering werd uitgevoerd door Pietro Benini, Fabio Fornari en Fabio Camorani bij TOP Studio. De overdracht van de originele masterbron werd gedaan door Miles Showell bij Abbey Road Studios, en de digitale bestandsvoorbereiding door Stefano Cappelli bij Creative Mastering.

UHQCD staat voor Ultimate High Quality Compact Disc en is een gezamenlijke ontwikkeling van het Japanse CD-replicatiebedrijf Memory-Tech en het Audio Quality CD Company uit Hong Kong. In tegenstelling tot conventionele cd's worden UHQCD's niet geperst van polycarbonaat, maar gegoten van een fotopolymeer en uitgehard met uv-licht. Een extra laag van hoogzuiver polycarbonaat wordt aangebracht op het zachtere fotopolymeer voor krasbescherming. De combinatie zorgt voor aanzienlijk verminderde reflectie van laserlicht binnenin de cd en een ongeëvenaarde precieze randovergang tussen putjes en landjes van de cd. UHQCD's zijn 100% compatibel met standaard cd-spelers. Muzikaal gezien resulteert dit in een geluidsbeeld dat sterk doet denken aan analoge mastertapes.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen