• JENS FILSER ORGANIC BLUES PROJECT FEAT. BRENDA BOYKIN

JENS FILSER ORGANIC BLUES PROJECT FEAT. BRENDA BOYKIN

180g Vinyl, LP - LA001
Artikelnummer:
1330500
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): LA001
UPS/EAN/JAN: 4250701330500
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 28.11.2022
Label: Lehmann Audio

JENS FILSER ORGANIC BLUES PROJECT FEAT. BRENDA BOYKIN

TITLE

1. My Babe
2. Mary Ann
3. Backbreaker
4. Bright Lights, Big City
5. Into The Mystic
6. Love Me Or Leave Me
7. Jolie Blon

De huidige LP van de live concertopname van de Analog Days 2021 met het Jens Filser Organic Blues Project feat. Brenda Boykin is opgenomen in de legendarische Bauer Studios in Ludwigsburg, met behulp van het zenuwslopende Direct-to-2-Track proces. Dit proces houdt in dat de muziek volledig live gemixt wordt en direct op de analoge stereoband terechtkomt, precies zoals het gespeeld wordt, zonder mogelijkheid tot latere bewerking. Dit is een uitdaging voor zowel de muzikanten als het opnameteam.

De Bauer Studios zijn de oudste particuliere studio in Duitsland. Sinds 1949 worden er stereo-opnames gemaakt, in een tijd waarin het gehele omroeplandschap in Duitsland nog in mono uitzond. In de afgelopen zeven decennia zijn talloze wereldsterren praktisch langsgekomen in de studio in Ludwigsburg. De plek heeft een bijna magisch effect op muzikanten.

De Amerikaanse zangeres Brenda Boykin, die in Duitsland woont, sprankelt van energie en levensvreugde. Ondanks dat ze vanwege lichamelijke beperkingen zittend moet optreden, heeft ze haar medemuzikanten onder controle met kleine gebaren, blikken en handbewegingen. Ze heeft vrijwel altijd een glimlach op haar lippen en een ontwapenende, winnende humor die doorklinkt in haar aankondigingen. De band speelt strak, groovy, meeslepend - afhankelijk van het specifieke nummer en de zangeres. Boykin improviseert soms in duetten met virtuoze gitarist Jens Filser of met organist Dirk Schaadt, die ondanks alle complexiteit en passie altijd het overzicht behoudt. Voor dit concert was Schaadt vooral blij dat de band uitgebreid werd met contrabassist Till Brandt. Dit gaf Schaadt veel meer vrijheid om zijn originele Hammond-orgel en de draaiende Leslie-speaker te laten jubelen, snikken en fluisteren met beide handen en al zijn passie. Normaal gesproken wordt de linkerhand van de organist in het trio opgeslokt, praktisch gebonden, door de begeleidende bas. Die avond in de Bauer Studios was Schaadt volledig losgelaten, maar altijd met aandacht voor de songstructuren en de leiding van Brenda Boykin.

Drummer Micky Neher en contrabassist Till Brandt vormden de ruggengraat en muzikale aanjagers in één persoonlijke unie tijdens dit concert. Het concert als totaalervaring heeft alle toeschouwers in gelijke mate geëlektrificeerd en enthousiast gemaakt.

Deze ervaring is nu eindelijk herhaalbaar via deze LP met 33 toeren!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen