• Speakers Corner JOHN LEE HOOKER - DON'T TURN ME FROM YOUR DOOR

JOHN LEE HOOKER - DON'T TURN ME FROM YOUR DOOR

180g Vinyl, LP - SCR-33151
Artikelnummer:
9716057
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€33,00
Incl. btw

JOHN LEE HOOKER - DON'T TURN ME FROM YOUR DOOR

TITLE

Side One

1. Stuttering Blues

2. Wobbling Baby

3. You Lost A Good Man

4. Love My Baby

5. Misbelieving Baby

6. Drifting Blues

Side Two

1. Don't Turn Me From Your Door

2. My Baby Don't Love Me

3. I Ain't Got Nobody

4. Real Real Gone

5. Guitar Lovin' Man

6. Talk About Your Baby

"Don't Turn Me From Your Door" is een blues-album van de legendarische Amerikaanse bluesmuzikant John Lee Hooker. Het werd oorspronkelijk uitgebracht in 1963 op het Vee-Jay Records-label en is sindsdien opnieuw uitgebracht op verschillende platenlabels.

Het album bevat een mix van originele composities van Hooker en enkele covers van bluesstandaarden. De nummers op het album hebben een akoestische, intieme sfeer en zijn vaak in een eenvoudige bluesstijl gespeeld met Hookers kenmerkende gitaarspel en diepe, rauwe zang.

"Don't Turn Me From Your Door" wordt beschouwd als een belangrijk album in de carrière van Hooker, omdat het een keerpunt markeert in zijn muziekstijl. Het was zijn eerste album dat zich concentreerde op akoestische blues, terwijl zijn eerdere opnames voornamelijk elektrische bluesmuziek bevatten.

Het album heeft veel lof gekregen van zowel critici als fans van bluesmuziek. Het wordt beschouwd als een van de beste akoestische bluesalbums ooit opgenomen en als een belangrijk werk van een van de meest invloedrijke bluesmuzikanten aller tijden. De nummers op het album hebben ook andere artiesten geïnspireerd om hun eigen versies van Hookers nummers op te nemen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen