• Intervention Records JUDEE SILL - JUDEE SILL

JUDEE SILL - JUDEE SILL

Hybrid-SACD - IR-SCD 15
Artikelnummer:
0758513
Levertijd:
Levertijd 2 tot 5 werkdagen
Reviews:
€42,00
Incl. btw

JUDEE SILL - JUDEE SILL

TITLE

1. Crayon Angles
2. The Phantom Cowboy
3. The Archetypal Man
4. The Lamb Ran Away With the Crown
5. Lady-O
6. Jesus Was a Crossmaker
7. Ridge Rider
8. My Man On Love
9. Lopin' Along Thru The Cosmos
10. Enchanted Sky Machines
11. Abracadabra

De geweldige Judee Sill was de eerste artiest die bij David Geffen's Asylum Records werd getekend, en "Judee Sill" was het eerste album dat op het label werd uitgebracht. Sill's muziek is spiritueel, doordrenkt van mystiek en goddelijke beelden. Het is gebaseerd op geweldig songwriting en haar pure maar krachtige zangstem. "Judee Sill" straalt een ongelooflijke intimiteit uit, die versterkt wordt door soms complexe strijkers/orkestrale arrangementen.

Het leven van Sill was tragisch, zowel persoonlijk als professioneel. Haar vader en broer stierven op jonge leeftijd, en haar tumultueuze relatie met haar alcoholistische moeder leidde ertoe dat ze op 15-jarige leeftijd het huis verliet. Ze pleegde overvallen en begon een strijd tegen drugsverslaving, die ze uiteindelijk verloor. Toen het succes van haar twee albums uitbleef, herstelde haar carrière zich nooit meer. Sill stierf in 1979 op slechts 35-jarige leeftijd.

Sill's albums waren niet commercieel aantrekkelijk en het succes bleef uit. Niettemin heeft haar werk talloze artiesten beïnvloed, en Warren Zevon, Shawn Colvin en Steven Wilson, onder anderen, bewezen fans van haar muziek te zijn.

De remastering voor Intervention Records werd gedaan door Kevin Gray.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen