• Audio Wave Industries Music LOU DONALDSON WITH THE THREE SOUNDS - LD+3

LOU DONALDSON WITH THE THREE SOUNDS - LD+3

XRCD24 - AWMXR-0005
Artikelnummer:
2200058
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€40,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AWMXR-0005
UPS/EAN/JAN: 0693692200058
Aantal Discs: 1
Format: XRCD24
Publicatiedatum: 24.6.2010
Label: Audio Wave Industries Music

LOU DONALDSON WITH THE THREE SOUNDS - LD+3

TITLE

1.    Three Little Words 
2.    Smooth Groove 
3.    Just Friends 
4.    Blue Moon 
5.    Jump Up 
6.    Don't Take Your Love From Me 
7.    Confirmation 

Deze stereorecording uit 1959 bracht twee eigenlijk onafhankelijke artiesten samen bij Blue Note Records. Altsaxofonist Lou Donaldson speelde met The Three Sounds als begeleidingsband, die zelf nog bezig was naam te maken als Blue Note-act. De ritmesectie had al drie jaar samen gespeeld en kon de wederzijdse improvisaties al aanvoelen, wat perfect paste bij het bluesy spel van Lou Donaldson.

The Three Sounds bestaan uit Gene Harris op piano, bassist Andrew Simpkins en drummer Bill Dowdy. Het trio heeft gespeeld met Kenny Burrell, Miles Davis en Horace Silver, en zelfs Davis, die bekend stond als zeer kritisch, was vol lof. Het album wordt beschouwd als een van de beste Bob-sessies van Lou Donaldson, en de remaster is opmerkelijk goed van geluidskwaliteit en doet je vergeten dat je naar een meer dan 50 jaar oude opname luistert.

Dit nummer maakt deel uit van een hele reeks XRCD24-uitgaven uit de Blue Note-catalogus en is opnieuw gemasterd door Alan Yoshida, een van de uitvinders van het XRCD-proces, vanaf de analoge stereobanden in de Oceanway Studios in Hollywood. De geluidskwaliteit van de XRCDs die onder het Audio Wave-label zijn uitgebracht, gaat verder dan eerdere digitalisaties en klinkt soms aanzienlijk beter dan de originele lp's. De AudioWave XRCDs worden geleverd in een zeer gedetailleerd hardcover-boekje met uitstekende foto's en opmerkingen over de opname.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen