• MFSL MARC COHN - MARC COHN

MARC COHN - MARC COHN

24-Karat-Gold-CD - UDCD 767
Artikelnummer:
7076722
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€40,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UDCD 767
UPS/EAN/JAN: 821797076722
Aantal Discs: 1
Format: 24 Karat Gold CD
Publicatiedatum: 9.5.2007
Label: MFSL

MARC COHN - MARC COHN

TITLE

1. Walking In Memphis
2. Ghost Train
3. Silver Thunderbird
4. Dig Down Deep
5. Walk On Water
6. Miles Away
7. Saving The Best For Last
8. Strangers In A Car
9. 29 Ways
10. Perfect Love
11. True Companion

In 1991 was er een wereldhit die vandaag de dag nog steeds dagelijks te horen is op de radio. "Walking in Memphis" is de naam van deze song, die in originele vorm of als meer of minder verschrikkelijke coverversie wordt gespeeld. Kort daarna stormde het debuutalbum van Marc Cohn de albumhitlijsten binnen en bleef het wekenlang op nummer één staan.

Critici van het album bekritiseerden vooral de keuze van "Walking in Memphis" als single-uitgave. Het is mogelijk het zwakste nummer op het album. Een schaduw in vergelijking met de emotionele diepte van het nummer "Silver Thunderbird" - een liefdesverklaring aan zijn vader - of de pijnlijke afscheidssong "Saving the Best for Last".

Het MFSL-reissue brengt een eerder ontbrekende ruimtelijke diepte en een overvloed aan details in de opnames naar voren. Heb je ooit de achtergrondvocalen van het vrouwenkoor gehoord bij "Walking in Memphis"? Heb je ooit kunnen horen dat James Taylor samen met Cohn in duet zingt bij "Perfect Love"? Shawn R. Britton aan de knoppen heeft dit alles naar voren gebracht en het album heeft tot op de dag van vandaag niets van zijn emotionele diepte verloren.

Deze MFSL Gold CD wordt uitgebracht met een nieuw ontworpen hoes en een opeenvolgende serienummer.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen