• MFSL MEN AT WORK - BUSINESS AS USUAL

MEN AT WORK - BUSINESS AS USUAL

140g Vinyl, LP - MOFI 1-024
Artikelnummer:
7100243
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€45,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): MOFI 1-024
UPS/EAN/JAN: 821797100243
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 26.3.2012
Label: MFSL

MEN AT WORK - BUSINESS AS USUAL

TITLE

1. Who Can It Be Now?
2. I Can See It In Your Eyes
3. Down Under
4. Underground
5. Helpless Automation
6. People Just Love to Play With Words
7. Be Good Johnny
8. Touching the Untouchables
9. Catch a Star
10. Down By the Sea

Men At Work, de Australische band die in de vroege jaren tachtig wereldwijde successen vierde, had even tijd nodig voordat dit lukte. De band was al enkele jaren actief en had in hun thuisland een groeiende fanbase als vaak geboekte live-band, maar miste nog een platencontract. Dit veranderde abrupt toen de muzikanten in 1981 door Columbia Australië werden getekend en met hun eerste single meteen nationaal doorbraken. Who Can It Be Now? bezorgde de band hun eerste grote hit en de eerste plek in de Australische hitlijsten.

Met het snel daaropvolgende debuutalbum Business As Usual en de tweede single Down Under bereikte de band een unieke prestatie: Men At Work stond als eerste Australische band tegelijkertijd op de eerste plaats van de nationale single- en albumlijsten. Maar dat was nog niet alles: de aanstekelijke melodieën en dansbare grooves met pulserende gitaarhooks en blazersaccenten en de onconventionele humor van het vijftal rond zanger Colin Hay vielen ook buiten Australië in de smaak. Down Under en Who Can It Be Now? werden wereldwijde hits. Vooral Down Under behoort tot de bekendste nummers van de jaren tachtig en wordt beschouwd als "het geheime volkslied van Australië". Op basis van het succes van de twee singles werd ook Business As Usual een internationale bestseller en zette het een nieuwe record: in de VS stond het debuutalbum van de Australische sterren 15 weken op nummer één in de Billboard-hitlijsten en was daarmee het meest succesvolle debuutalbum aller tijden.

Mobile Fidelity Sound Lab Silver Label

Sinds begin 2011 brengt MFSL onder de productnaam Silver Label een nieuwe serie LP's uit. Deze worden opnieuw gemasterd en gesneden bij Mobile Fidelity op de masteringketen ontworpen door Tim de Paravicini en op 140g vinyl geperst bij RTI in Los Angeles. De verpakking voldoet aan dezelfde hoge normen als de bekende Original Master Recording-serie, met een gevoerde binnenvoering van rijstpapier, een beschermende tussenvoering en een opeenvolgend serienummer op de buitenste hoes. Mobile Fidelity is ook van plan om een reeks experimentele releases uit te brengen en is bereid om in deze serie genoegen te nemen met een kopie van de master tape als het origineel niet beschikbaar kan worden gesteld. Alle LP's worden uitgebracht als gelimiteerde oplages en zullen waarschijnlijk gewilde verzamelobjecten worden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen