• Universal Japan QUEEN - A DAY AT THE RACES

QUEEN - A DAY AT THE RACES

UHQCD - UICY - 40254 UHQ
Artikelnummer:
31308943
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): 40254 UHQ
UPS/EAN/JAN: 4988031308943
Aantal Discs: 1
Format: UHQCD
Publicatiedatum: 12.12.2018
Label: Universal Japan

QUEEN - A DAY AT THE RACES

TITLE

1. Tie Your Mother Down
2. You Take My Breath Away
3. Long Away
4. The Millionaire Waltz
5. You and I
6. Somebody to Love
7. White Man
8. Good Old Fashioned Lover Boy
9. Drowse
10. Teo Torriatte (Let Us Cling Together)

Hoewel de covers van A Day at the Races en A Night at the Opera op elkaar lijken, hebben ook de titels dezelfde oorsprong. Queen maakte er geen geheim van dat A Day at the Races een vervolg was op zijn voorganger en hun vijfde album noemden ze naar een film van de Marx Brothers. Maar ondanks alle overeenkomsten zijn de twee platen qua geluid zeker niet eenvoudig uitwisselbaar. Als eerste zelf geproduceerde album is A Day at the Races muzikaal iets minder excentriek, maar wel rockachtiger en gedetailleerder.

De UHQCD's van Queen zijn gebaseerd op een eerdere digitalisering die werd uitgevoerd met een bemonsteringsfrequentie van 24 bit en soms 88,2 kHz en soms 96 kHz. Het gecodeerde MQA-signaal is daarom ook alleen op deze manier beschikbaar. Qua geluid onderscheiden de UHQCD's zich bijvoorbeeld van eerdere MFSL-Gold-CD's door een opener, meeslepender geluidsbeeld waarin nu ook diepte en niet alleen breedte worden weergegeven. Het basbereik klinkt droger en meer stuwkracht dan bij eerdere uitgaven, en men merkt duidelijk dat Queen een rockband was.

UHQCD staat voor Ultimate High Quality Compact Disc en is een gezamenlijke ontwikkeling van het Japanse CD-replicatiebedrijf Memory-Tech en het Audio Quality CD Company uit Hong Kong. In tegenstelling tot conventionele cd's worden UHQCD's niet geperst uit polycarbonaat, maar gegoten uit een fotopolymeer en uitgehard met UV-licht. Voor krasbescherming wordt nog een laag van hoogzuiver polycarbonaat op het zachtere fotopolymeer aangebracht. De combinatie resulteert in aanzienlijk verminderde reflectie van laserlicht binnenin de cd en een ongeëvenaarde precisie bij de overgang tussen de putjes en lands op de cd. UHQCD's zijn 100% compatibel met standaard cd-spelers. Wat betreft geluid, resulteert dit in een geluidsbeeld dat sterk doet denken aan analoge mastertapes.

De schijven die worden aangeboden door Universal Japan zijn bovendien MQA (Master Quality Authenticated) gecodeerd. Als je het digitale signaal van de digitale uitgang van je cd-speler of de eerder geripte datastroom van je muziekserver naar een bijbehorende MQA-DA-converter uitstuurt, kun je een signaal van 24-bit met een bemonsteringsfrequentie tot 352 kHz genereren uit de cd-gegevens.

Terwijl de eerste UHQCD-serie van Universal Music Japan was gebaseerd op de DSD-gegevens van eerdere SHM-SACD-releases, verschijnen er nu albums die nog niet eerder als SHM-SACD zijn uitgebracht, dankzij de toenemende populariteit. Doorgaans worden de master tapes van het Universal Archive opnieuw geconverteerd naar DSD voor dit doel en vervolgens na verwerking voorzien van de juiste MQA-encoder. Hierdoor zijn de UHQCD's ideaal voor muziekliefhebbers die zo dicht mogelijk bij de geluidskwaliteit van de opname willen komen, maar geen SACD-speler hebben.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen