• Analogue Productions FREDDIE HUBBARD - THE BODY & THE SOUL

FREDDIE HUBBARD - THE BODY & THE SOUL

Hybrid-SACD - CIPJ 38 SA
Artikelnummer:
8003868
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

FREDDIE HUBBARD - THE BODY & THE SOUL

TITLE

1. Body And Soul
2. Carnival (Manha De Carnaval)
3. Chocolate Shake
4. Dedicated To You
5. Clarence's Place
6. Aries
7. Skylark
8. I Got It Bad (And That Ain't Good)
9. Thermo

Freddie Hubbard was een van die jazztrompettisten die je met winst in elke muzikale omgeving kon integreren. Hij speelde in zijn vroege jaren met Wes en Monk Montgomery, Sonny Rollins en Slide Hampton, en toerde met Quincy Jones door Europa. Hij nam op voor BlueNote en Impulse, en deze opname uit 1963 laat exemplarisch zien hoe flexibel hij kon zijn op de trompet. In combinatie met een septet, een heel orkest en zelfs een strijksectie schittert Hubbard.

In de hele discografie van Hubbard is waarschijnlijk geen tweede album te vinden dat zijn vaardigheden zo uitstekend tentoonspreidt. Hij slaagt er gewoonweg in om zijn trompet een leidende en prachtige rol te geven in elke omgeving. Vooral de stukken met de kleine bezetting met Eric Dolphy en Curtis Fuller zijn bijzonder boeiend. Het album is een duidelijke aanrader voor degenen die nog niet bekend zijn met Freddie Hubbard en het klinkt geweldig.

Deze opname is afkomstig uit een reeks heruitgaven van het legendarische Impulse-label. Onder toezicht van masteringprofessional Kevin Gray worden de analoge mastertapes opnieuw bewerkt bij AcoustTech in Californië en worden ze uitgebracht als hybride SACD. De geluidskwaliteit van deze herwerkte opnames overtreft zelfs de originele lp's uit de jaren 60 op de cd-track en is duidelijk superieur aan eerdere digitalisaties.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen