• Analogue Productions SAM COOKE - NIGHT BEAT

SAM COOKE - NIGHT BEAT

Hybrid-SACD - CAPP 2709 SA
Artikelnummer:
8270963
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

SAM COOKE - NIGHT BEAT

TITLE

1.    Nobody Knows the Trouble I've Seen 
2.    Lost and Lookin' 
3.    Mean Old World 
4.    Please Don't Drive Me Away 
5.    I Lost Everything 
6.    Get Yourself a Another Fool 
7.    Little Red Rooster 
8.    Laughin' and Clownin' 
9.    Trouble Blues 
10.    You Gotta Move 
11.    Fool's Paradise 
12.    Shake Rattle and Roll

Sam Cooke wordt vaak beschouwd als de grondlegger van de soulmuziek en waarschijnlijk de beste soulzanger van de 20e eeuw. Hij was de eerste zwarte Amerikaanse muzikant die erin slaagde om de blanke middenklasse te enthousiasmeren, en toch werd hem niet verweten zijn ziel te verkopen. Hij schreef ook geschiedenis als de eerste zwarte muzikant die zijn eigen opnamestudio en label bezat. Night Beat was zijn ultieme doorbraak en de nummers van dit album zijn tot op de dag van vandaag te horen op de radio.

Na minder overtuigende albums heeft Night Beat een volledig andere sfeer. Hoewel het officieel een soulalbum is, is vooral een bluesstemming te voelen en je hebt het gevoel dat je hoort hoe de muzikanten, lang nadat de gasten zijn vertrokken, voor zichzelf spelen. Het album richt zich op de schoonheid van Cookes stem en de muzikale begeleiding is relatief ingetogen.

De hybrid-SACD heeft niet alleen een stereo, maar ook een 3-kanaals SACD-track waarbij Cooke's stem naar het middenkanaal is gemixt en het orkest uit de stereoluidsprekers komt. Dit geeft de indruk van een solo-zanger op een open podium. Natuurlijk is deze titel nog steeds afspeelbaar op elke cd-speler.

Night Beat is een essentieel album in de discografie van Sam Cooke en de hybride SACD-versie biedt een prachtige weergave van de muziek. De opnamekwaliteit is uitstekend en de mix geeft een geweldige balans tussen de zang en instrumentatie. Voor liefhebbers van blues en soul is dit album een absolute must-have.

Echter, het nadeel van de hybride SACD is dat niet alle cd-spelers het 3-kanaals formaat kunnen afspelen. Dit kan teleurstellend zijn voor luisteraars die niet in het bezit zijn van een SACD-speler met 3-kanaals weergave. Daarnaast is de prijs van de hybride SACD hoger dan die van een reguliere cd, wat voor sommige mensen een belemmering kan zijn om het album aan te schaffen.

Al met al, is Night Beat een meesterwerk van Sam Cooke en de hybride SACD biedt een geweldige luisterervaring voor degenen die een 3-kanaals weergave hebben. De emotionele stem van Cooke en de bluesy sfeer maken dit album tot een onvergetelijke luisterervaring die nog steeds relevant is, zelfs na al die jaren.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen