• MFSL SANTANA - SANTANA

SANTANA - SANTANA

Hybrid-SACD - UDSACD 2151
Artikelnummer:
7215169
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€40,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UDSACD 2151
UPS/EAN/JAN: 821797215169
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 11.3.2016
Label: MFSL

SANTANA - SANTANA

TITLE

1. Waiting
2. Evil Ways
3. Shades Of Time
4. Savor
5. Jingo
6. Persuasion
7. Treat
8. You Just Don't Care
9. Soul Sacrifice

In augustus 1969 trad Carlos Santana op het legendarische Woodstock-festival op en kwam daarmee in de schijnwerpers van de internationale muziekscene. De daaropvolgende uitgave van zijn LP Santana werd een enorm succes: meer dan twee jaar stond hij in de hitlijsten en bezorgde de 22-jarige artiest meerdere miljoenen verkochte platen. Op dit fantastische album, dat de basis vormt van elke ambitieuze verzameling, staan hits als "Evil Ways" en het geweldige "Jingo", niet te vergeten "Waiting" en "Soul Sacrifice"!

Carlos Santana katapulteerde zichzelf met zijn unieke fusiestijl naar de Hall of Fame van de rockmuziek. Niemand kon hem echt kopiëren en tot op de dag van vandaag wordt deze muziek ongetwijfeld met zijn naam in verband gebracht. Op zijn debuutalbum verenigde Carlos Santana op onweerstaanbare wijze Latijns-Amerikaanse muziek met rock, blues-rock, psychedelica, jazz en soul. Maar in feite heeft niemand Santana ooit echt gehoord voordat Mobile Fidelity Sound Lab het remasterde, want de geschiedenis van het album (evenals zijn opvolger Abraxas) is verbonden met een van de meest bizarre productiefouten in de muziekgeschiedenis: sinds de eerste uitgave op Columbia Records en gedurende bijna vier decennia verscheen Santana met omgewisselde kanalen. Dit misverstand bleef bestaan totdat MFSL het in 2008 corrigeerde voor de heruitgave als LP en 24-karaats-gouden CD.

Shawn R. Britton heeft het remasteren van de analoge originele banden op zich genomen voor deze hybride SACD met eersteklas, ongelooflijk dynamisch en realistisch geluid. Hij overtreft zichzelf in vergelijking met de eerder uitgebrachte gouden CD van hetzelfde huis en laat zien dat er ook in het absolute topsegment van de studio-apparatuur verdere ontwikkeling heeft plaatsgevonden. Beperkte oplage met doorlopende serienummering.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen