• Stockfisch Steve Strauss ‎– A Very Thin Wire

Steve Strauss ‎– A Very Thin Wire

SACD SFR 357.4097.2
Artikelnummer:
7409729
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€25,00
Incl. btw

Steve Strauss ‎– A Very Thin Wire

TITLE

1. Somebody Tell Me
2. Blue
3. A Very Thin Wire
4. Every Broken Glass
5. Here Comes Old Splitfoot
6. Please Be With Me
7. Like It Use To Be
8. Bathsheba
9. Heart Of Saturday Night
10. In The Flood
11. Home
12. Sysiphus Jones
13. The Company You Keep

22 jaar geleden bracht Stockfisch Records “Powderhouse Road” uit, het debuutalbum van de New Yorkse singer / songwriter Steve Strauss.

Het was baanbrekend met betrekking tot de opnamekwaliteit en werd zeer goed ontvangen.

“A Very Thin Wire”, het vierde en nieuwste album van de inmiddels 55-jarige Amerikaanse artiest, verschijnt op SACD door de Stockfisch labelbaas en producer Günter Pauler.

Het geluid is zuiver met perfecte instrumentscheiding, een hoog dynamisch bereik en een resolutie die de fijnste details met hoge precisie naar voren brengt.

De donkere en veelzijdige stem van Strauss is altijd in het midden van het podium aanwezig zonder de instrumenten naar de achtergrond te duwen. Steve Strauss en het Stockfisch-team hebben zonder twijfel weer een audiofiel juweeltje gecreëerd.

Günter Pauler laat nog maar eens zien hoe het mogelijk is om met een uitgekiend sounddesign het individuele karakter van elk nummer te benadrukken.

Steve Strauss, wiens singer / songwritermuziek diepe inzichten in zijn gevoelsleven en psyche onthult, wordt dit keer op sympathieke wijze begeleid door de snaarvirtuoos en multi-instrumentalist Ian Melrose.

Het album begint levendig en levendig met het nummer “Somebody Tell Me”, gevolgd door het melancholische en peinzende “Blue”:

dit is een ontroerend nummer gebaseerd op Strauss ‘jarenlange ervaring als psychotherapeut met kinderen en jongeren.

Met “In The Flood” vertelt hij ons meelevend over de vreselijke overstromingen die plaatsvonden in zijn geboorteplaats Binghampton.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen