• Analogue Productions TERESA BERGANZA / ERNEST ANSERMET & L'ORCHESTRE DE LA SUISSE ROMANDE - MANUEL DE FALLA: THE THREE CORNERED HAT

TERESA BERGANZA / ERNEST ANSERMET & L'ORCHESTRE DE LA SUISSE ROMANDE - MANUEL DE FALLA: THE THREE CORNERED HAT

Hybrid-SACD - CAPC 2296 SA
Artikelnummer:
8229664
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

TERESA BERGANZA / ERNEST ANSERMET & L'ORCHESTRE DE LA SUISSE ROMANDE - MANUEL DE FALLA: THE THREE CORNERED HAT

TITLE

1. Introduction
2. Part 1 Afternoon
3. Part 2 The Neighbour's Dance (Seguidillas)
4. Part 2 The Miller's Dance (Farruca)
5. Part 2 Conclusion
6. La vida breve – Interlude & Dance

Deze opname is een tijdloos meesterwerk. Het werd opgenomen door L'Orchestre de la Suisse Romande onder leiding van Ernest Ansermet en werd een klassieker op het DECCA-label. Ansermet was de eerste die het ballet van Manuel de Falla opvoerde en hij bracht de levendige ritmes, subtiele verhalen, dynamische ontwikkeling en levendige contrasten en klankkleuren tot leven. Het is een meesterlijke uitvoering die tot op heden ongeëvenaard lijkt. Ook het zangwerk van de nog jonge Teresa Berganza is de moeite waard om te beluisteren.

Het remasteren voor de hybride SACD van Analogue Productions werd verzorgd door Willem Makee. De opname vond plaats in de Victoria Hall in Genève in februari 1961. Door de remastering komt de opname nog beter tot zijn recht en is deze nu in een nog hogere kwaliteit beschikbaar voor de luisteraar. Het is een fantastische uitvoering die de luisteraar meevoert in de prachtige wereld van het ballet van Manuel de Falla en de sublieme interpretatie van L'Orchestre de la Suisse Romande onder leiding van Ernest Ansermet. Een must-have voor elke muziekliefhebber die houdt van klassieke muziek.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen