• Analogue Productions DUKE ELLINGTON AND JOHNNY HODGES - BACK TO BACK

DUKE ELLINGTON AND JOHNNY HODGES - BACK TO BACK

Hybrid-SACD - CVRJ 6055 SA
Artikelnummer:
8605567
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

DUKE ELLINGTON AND JOHNNY HODGES - BACK TO BACK

TITLE

1. Wabash Blues
2. Basin Street Blues
3. Beale Street Blues
4. Weary Blues
5. St. Louis Blues
6. Loveless Love
7. Royal Garden Blues

Johnny Hodges, de legendarische alt-saxofonist, is een van de belangrijkste muzikanten uit de jazzgeschiedenis. Gedurende zijn carrière heeft hij vaak solo-opnamen gemaakt, alleen om telkens terug te keren naar Duke Ellingtons band. Hoewel dit proces al een oud verhaal was op het moment van de opname van Back To Back in 1959, lijkt er tussen Ellington en Hodges een constante spanning te hebben bestaan. Misschien waren de geselecteerde bluesklassiekers precies de juiste neutrale grond voor de complexe relatie tussen de twee muzikanten. Het is een platform waarop Ellingtons unieke pianospel op de voorgrond kan treden en waarop Hodges zijn ontembare sensualiteit de vrije loop kan laten gaan. De twee worden begeleid door niemand minder dan Harry 'Sweets' Edison, Les Spann, Al Hall, Sam Jones en Jo Jones.

Deze opname maakt deel uit van een serie van 25 Verve Re-Issues bij Analogue Productions. De analoge originele tapes worden bij Sterling Sound in New York opnieuw bewerkt door senior mastering engineer George Marino. Veel van de tapes waren al tientallen jaren alleen nog maar als kopieën naar andere labels gestuurd, maar Sterling Sound werkt zo nauw samen met Universal Music als eigenaar van het Verve-label dat hier af en toe een uitzondering op wordt gemaakt. De hybride SACD's klinken uitstekend en overtreffen vroege digitaliseringen duidelijk.

Terwijl de focus op deze opname bij Hodges en Ellington ligt, is het ook vermeldenswaardig dat de andere muzikanten die hier te horen zijn van zeer hoge kwaliteit zijn. Harry 'Sweets' Edison speelt prachtige trompet, en Les Spann levert sublieme bijdragen op gitaar en fluit. Al Hall, Sam Jones en Jo Jones zorgen voor een solide ritmesectie die de muzikanten ruimte geeft om te schitteren.

Deze opname is een geweldige herinnering aan de magie van Johnny Hodges en Duke Ellington samen, en aan de geweldige muzikanten die hen begeleidden. Het is een geweldig voorbeeld van blues en jazz op hun best, en een uitstekend voorbeeld van de kwaliteit van Analogue Productions en hun toewijding aan het opnieuw uitbrengen van klassieke opnamen met de hoogst mogelijke kwaliteit.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen