• Intervention Records JUDEE SILL – HEART FOOD

JUDEE SILL – HEART FOOD

Hybrid-SACD - IR-SCD 16
Artikelnummer:
0758506
Levertijd:
Levertijd 2 tot 5 werkdagen
Reviews:
€42,00
Incl. btw

JUDEE SILL – HEART FOOD

TITLE

1. There's A Rugged Road
2. The Kiss
3. The Pearl
4. Down Where the Valleys are Low
5. The Vigilante
6. Soldier of the Heart
7. The Phoenix
8. When the Bridegroom Comes
9. The Donor

De geweldige Judee Sill was de eerste artiest die bij David Geffens Asylum Records werd getekend, en "Judee Sill" was het eerste album dat op het label werd uitgebracht. Sill's muziek is spiritueel, doordrenkt van mystiek en goddelijke beelden. Het is gebaseerd op geweldig songwriting en haar pure maar krachtige zangstem.

Het leven van Sill is zowel persoonlijk als professioneel tragisch geweest. Haar vader en broer stierven op jonge leeftijd, en haar tumultueuze relatie met haar alcoholistische moeder leidde ertoe dat ze op 15-jarige leeftijd het huis verliet. Ze pleegde overvallen en begon een strijd tegen drugsverslaving, die ze uiteindelijk verloor. Toen het succes van haar twee albums uitbleef, herstelde haar carrière zich nooit meer. Sill stierf in 1979 op slechts 35-jarige leeftijd.

Sill's albums waren niet commercieel aantrekkelijk en het succes bleef uit. Niettemin heeft haar werk talloze artiesten beïnvloed, en Warren Zevon, Shawn Colvin en Steven Wilson, onder anderen, bewezen fans van haar muziek te zijn.

Het remasteren voor Intervention Records werd uitgevoerd door Kevin Gray.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen