• MFSL Michael Jackson - Thriller

Michael Jackson - Thriller

Hybrid-SACD - UDSACD 2251
Artikelnummer:
7225168
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€42,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UDSACD 2251
UPS/EAN/JAN: 821797225168
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 25.11.2022
Label: MFSL

MICHAEL JACKSON - THRILLER

TITLE

1. Wanna Be Startin' Somethin'

2. Baby Be Mine

3. The Girl Is Mine

4. Thriller

5. Beat It

6. Billie Jean

7. Human Nature

8. P.Y.T. (Pretty Young Thing)

9. The Lady in My Life

Het album "Thriller" van Michael Jackson is een van de best verkochte albums aller tijden en wordt beschouwd als een mijlpaal in de popmuziek. Het album werd oorspronkelijk uitgebracht in 1982 en bevatte negen nummers, waaronder hits als "Thriller", "Billie Jean" en "Beat It".

"Thriller" was het zesde studioalbum van Jackson en werd geproduceerd door Quincy Jones. Het album maakte gebruik van een breed scala aan muzikale stijlen, waaronder pop, rock, funk en R&B, en introduceerde ook elementen van de opkomende dance-muziek. Het album werd geprezen om zijn innovatieve geluid en geavanceerde productietechnieken, waaronder het gebruik van digitale opname- en bewerkingsapparatuur.

Het succes van "Thriller" was ongekend. Het album bleef meer dan een jaar in de Amerikaanse Billboard 200-hitlijst en stond op nummer 1 in de Verenigde Staten en andere landen over de hele wereld. Het album won acht Grammy Awards, waaronder Album van het Jaar, en hielp Jackson de eerste artiest te worden die zeven top 10 hits in de Verenigde Staten scoorde van één album.

"Thriller" blijft populair bij zowel fans als critici en heeft een blijvende invloed gehad op de popmuziek. Het album wordt vaak genoemd als een van de meest invloedrijke en iconische albums aller tijden.

K M H Geplaatst op 8 Maart 2024 at 18:48

Mooie heldere muziek weergave met hoog stages effect.

5 sterren op basis van 1 beoordelingen Je beoordeling toevoegen